"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Gayrimenkul Neden Hisse Senetlerinden Daha İyidir?

Gelecekte finansal istikrar ve özgürlük elde etmek istiyorsanız, yatırım yapmak hayati önem taşır. Ancak, ilk yatırımınızı yapmadan önce, kendinizi farklı yatırım araçları hakkında bilgi ile donatmalısınız. Bu yazımızda gayrimenkul ve hisse senetlerini karşılaştıracağız. Bu ikisi arasından en iyi seçeneği seçerken birçok insan bu konuda endişeli olur, para kaybetmek istemez ve kafası karışmış hisseder. Hisse senetleri maddi olmayan varlıklardır, gayrimenkul ise binalar ve arazi gibi maddi varlıkları içerir.

Burada size neden gayrimenkul yatırımlarını tercih etmeniz gerektiğini anlatacağız. Bununla sadece müstakil evinizi veya arazinizi kastetmiyoruz. Ayrıca gelir getirici bir mülke yatırım yapmaktan da bahsediyoruz. En kötü ekonomik durumlarda bile, gayrimenkul mülkleri bir dereceye kadar içsel değer sunar. Buna karşılık, hisse senetleri yüksek likiditeye ve yüksek oynaklığa sahiptir. Gayrimenkul yatırımları hisse senetlerinden daha iyi bir seçim olabilir.

İşte nedenleri:

Emlak fiyatları hisse senedi fiyatlarından daha istikrarlı

Hisse senedi fiyatları gayrimenkul fiyatlarından çok daha hızlı dalgalanabilir. Bugün yükselip yarın düşebilirler. Bu nedenle, ne zaman kâr etmek için hisse senedi satacağınızı bilmek için piyasayı düzenli ve ateşli bir şekilde incelemelisiniz.

Gayrimenkul piyasasının nasıl çalıştığını anlamak kolaydır

Bir ticari veya konut mülkü satın alma sürecinin kısa ve hızlı olduğunu kesinlikle söylemiyoruz. Finans kaynağı ve kredi itibarı da dahil olmak üzere birçok faktöre bağlı olarak sürecin daha uzun sürebileceğini hepimiz biliyoruz. Ne olursa olsun, bir mülke sahip olduktan sonra sadece iki şey yapmanız gerekiyor. İlk olarak, mülkünüzü ve varsa kiracılarınızı yönetmeniz ve mülkün bakımını yapmanız gerekir. Ardından, mülkü satın aldığınızdan daha yüksek bir fiyata satabilirsiniz. Hisse senetleriyle uğraşırken, fiyatların her gün nasıl düştüğünü ve yükseldiğini incelemelisiniz. Borsa, acemiler için zor bir iş olabilir. Ayrıca, bir şirketin yüzbinlerce ortaklı hisse senetlerine sahip olmaktansa, bir sabit kıymetin tamamının sahibi sizsinizdir.

Borcunuz olsa bile kredi satın alabilirsiniz

En az yüzde yirmilik bir ön ödeme sağlayabilirseniz ve maliyetin geri kalanını finanse etme yeteneğinizi kanıtlayabilirseniz, bir banka size bir ipotek kredisi verecektir. Sağlam gelir akışınız varsa, ipotek ve diğer borçlarınızı yine de ödeyebilirsiniz. Borçluyken hisse satın alabilmenize rağmen, uzmanlar bunun çok riskli olacağını düşünüyor. Başarılı bir marj ticareti yapmak için deneyimli bir hisse senedi tüccarı olmalısınız.

Bir gayrimenkul, enflasyona karşı korumanız olabilir

Son yaşanan gelişmeler ışığında yüksek enflasyonlu bir piyasada, mülk değerleri de yükselme eğilimindedir. Ayrıca kiralık mülk sahibi olanlar enflasyonla birlikte fiyatları yükseltir. Böylece, hisse senedine sahip olmaktansa bir gayrimenkul varlığınız olduğunda enflasyonun sancılarından daha iyi kurtulabilirsiniz.

Bir mülk sahibiyseniz vergi avantajları boldur

Gayrimenkuller amortisman yoluyla vergi indirimleri kazanabilir. Gayrimenkul yatırım yolculuğunuza başlarken indirimli vergilerin nasıl çalıştığını öğrenmeniz gerekir. Çoğu durumda, hisse senetlerinizi satarken sermaye kazançları vergisi ödemekten kaçınamazsınız. Ayrıca, temettülerinizi aldığınızda daha fazla vergi ödeyebilirsiniz.

Son söz

İlk ticari veya özel konut mülkünü satın almak, yapılacak en kolay şey olmasa da, gelecekte daha kârlı olabilir. Hisse senedi yerine gayrimenkul yatırımı yapmaya karar verirseniz elde edebileceğiniz bazı faydaları sizin için sıraladık. Gayrimenkul yatırımlarının paralı insanlar için olduğu korkusunu yenebilirseniz, şimdi ilk varlığınızı satın alabilir ve portföyünüzü oluşturabilirsiniz.

DİĞER HABER
03 Ekim 2023