"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Gerçek Zamanlı Gayrimenkul Yatırım Oyunu: Landlord Tycoon

Landlord Tycoon, belki de emlak sektörüne dair hazırlanmış en güzel ve en gerçekçi oyunlardan biridir diyebiliriz. Reality Games tarafından 2015 yılında piyasaya sürülen oyun, an itibariyle 5 milyon oyuncuyu ve dünya çapında 50 milyon gayrimenkulü barındırıyor.

Emlak profesyonelleri olarak kendimize ait bir oyunun var olması bize heyecan veriyor. Biraz da işimizi oyun oynayarak pekiştirelim istiyoruz. Landlord Tycoon, bunun için biçilmez bir kaftan. Sizlerin de zevk alarak oynayacağınızdan eminiz. App Strore ve Google Play üzerinden ücretsiz indirerek oynayabileceğiniz oyuna bağımlı bile olabilirsiniz.

Landlord Tycoon’da Emlak İmparatorluğu Kurmak

Bu oyunun özelliği, bulunduğunuz çevredeki gerçek mülklere teklif vererek oraları satın alabiliyor olmanızdır. En iyi yerleri portföyünüze katarak mülk imparatorluğunuzu oluşturmaya çalışıyor ve zirveye oturmaya çalışıyorsunuz.

Sanalda olsa Times meydanına sahip olmak keyif veriyor :))

Ziyaret ettiğiniz veya araştırdığınız mekânları satın aldıktan sonra gerçek zamanlı olarak bu mekânlardan kira geliri elde ediyorsunuz. Elde ettiğiniz gelir ile daha yeni ve popüler yerler satın almaya çalışıyorsunuz. İster konut mülkü ister ticari mülk olsun, her yeri satın almanız mümkün. Times Meydanını bile!

Eğer aldığınız mekân popüler değilse sonradan onu satmak zorunda kalabiliyorsunuz. Çünkü gerçek hayattaki gibi her gün emlak masraflarını ödemeniz gerekiyor. İmparatorluğunuzu mahvetmek ve iflas etmek istemiyorsanız bu kısma oyun boyunca dikkat etmelisiniz.

Oyunun “Pazar” bölümüne girerek dünya çapında yeni yerler keşfetmeniz ve popüler mekânları araştırmanız mümkün. Eğer popüler bir mekâna rastlarsanız ve paranız yeterse orayı satın alabiliyorsunuz. Ancak bu o kadar da kolay değil, çünkü sizin gibi orayı satın almak isteyen çok sayıda insan olacak. Açık arttırmada tanımlanan sürede en yüksek fiyatı veren orayı satın alacak.

Tabii ki oyuna kaydolan her yeni oyuncu, başlangıçta 50 bin dolara sahip olarak oyuna başlıyorlar. Bu parayı sıfırlayıp iflas etmek veya arttırıp imparatorluk kurmak tamamen sizin elinizdedir. Portföyünüzü dünya çapında oyunu oynayan herkesle karşılaştırabiliyor ve rekabetin tadını çıkarabiliyorsunuz.

Oyunun bir diğer özelliği ise satın almış olduğunuz mülklere yatırım yaparak onları satabiliyor olmanızdır. Örneğin McDonalds’ı satın aldınız diyelim. Burayı satın aldığınızda 4 bin dolar değerindeydi. Siz buraya yatırım yaparak evlere servis özelliği, engelliler için oturma yeri veya dış mekân için bahçe ekleyip bu mülkün değerini arttırabiliyorsunuz. Değerini arttırdığınız mülkü sonradan satın almış olduğunuz değerden çok daha yüksek bir değere açık arttırma ile satabiliyorsunuz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oyunda ayrıca farklı açılardan özelliklerinizi arttırmaya çalışıyorsunuz. Kodaman, avukat, mucit, mal sahibi, musahebeci ve olağanüstü gibi özelliklerin yer aldığı oyunda her bir özelliğinizi arttırarak rakipler arasında öne çıkmanız mümkün oluyor.

Gerçek zamanlı olarak rakiplerinize karşı oynayabileceğiniz Landlord Tycoon oyunu ile yatırım dünyasına dair fikir edinebilir ve kendinizi bu dünyada test edebilirsiniz. Şimdiden iyi eğlenceler!

DİĞER HABER
28 Temmuz 2017