"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein

Haftanın Kitabı: Emlakçıların Postacı "Fred"den Öğrenebilecekleri Önemli Dersler

Fred kimdir?

Uzun zamandır bir kitap özetiyle karşınızda olamadım. Fakat, beklediğinize değecek güzellikler barındıran bir kitapla bu açığı sonlandırmak istiyorum. Kitabı - eğer - okursanız bana bir teşekkür borçlu olacağınızı baştan söyleyeyim :)

Başarı ve biyografi konulu motive edici kitaplar okumak bana her zaman ilham vermiştir. Geçenlerde "Fred Faktörü" adlı bir kitap okudum. İşini seven ve müşteri hizmetlerinden büyük gurur duyan Fred adında bir postacı hakkında bir hikaye - işinde ve hayatında bir fark yaratmak isteyen herkes için gerçek bir rol model! Fred'in bir postacı olarak nihai hedefi, mahallesine birinci sınıf hizmet sunmak ve temas kurduğu herkese bir arkadaş gibi davranmaktı. Ne güzel bir iş aşkı! 

İlişkilerimizin ötesine geçmek ve yaptığımız işte tutkuyu göstermek için gerçekten uzun bir yol kat etmemiz gerekiyor. Tutkuyla, aşkla yapılan bir iş, iş değildir. Sabah uyanma, gece uyuyama sebebimiz; yani işimiz, büyümemize yardımcı olur ve bir sağlık, zenginlik ve mutluluk yolu yaratır. Emlak işine aşkla bağlı bir emlakçıysanız, "Fred Faktörü" felsefesini kavrayabilir ve günlük rutinimize uygulayabilirsek, bir "Fred" olabiliriz. O zaman anlamlı ve ölçülebilir sonuçları hayata geçirebiliriz! 

Hayatınızı ve Çevrenizdeki Diğerlerini İyileştirin

Bu alt başlığı severek ve ilgiyle takip ettiğim Babıali'nin son kalesi Hıncal Uluç'tan esinlenerek yazdım. Kitap konumuzla ilgili bu yazıyı okumanızı öneriyoruz! Gerçekten müthiş yazmış, kalemine sağlık. 

Hepimiz başarılı olmak istiyoruz. Sadece maddi olarak değil, hayatın her alanında, sağlığımızda ve en önemlisi günlük alışkanlıklarımızda. Fred gibi, işe bir zorunluluk olarak değil, bir "Fırsat" olarak bakmalıyız. Aşağıdaki dört ilke, tıpkı Fred gibi sıradanlıktan olağanüstüye nasıl geçebileceğimizin kısa açıklamalarıdır:

  • Herkes Fark Yaratır: Başkaları için ne kadar çok değer yaratırsanız, sonunda o kadar çok değer size doğru akacaktır. Elinizden gelenin en iyisini yaptığınızı ve başkalarının takdirini veya ödülünü aldığınızı bilmek, tatmin edici bir kariyere giden yolunuzdur.
  • Her şey İlişkiler Üzerine İnşa Edilir: Hangi iş kolunda olursanız olun, ilişki kurmak en önemli hedeftir çünkü ilişkinin kalitesi ürün veya hizmetin kalitesini farklılaştırır.
  • Başkaları için Değer Yaratmaya Devam Edin: Hayal gücü, başkaları için değer yaratmanın temel bileşenidir, sadece çabalarınızda biraz daha yaratıcı ve özgün olun. 
  • Kendinizi Düzenli Olarak Yeniden Keşfedin: Her gün yeni bir başlangıç ​​ve fark yaratmak için bir fırsattır. Ne için bekliyorsun?

Günün sonunda...

Umarım zaman ayırıp " Fred Factörü" okursunuz. Fazladan yol kat etmekten korkmayın ve başkalarının "Gerçek Sizi" tanımasına izin verin! İlişkilerinizde samimi olun ve insanlara (tüm canlılara) nezaket ve saygıyla davranın. İyi bir dinleyici olun ve umursadığınızı içtenlikle gösterin. En önemlisi, her gün birileri için güzel bir şeyler yapmak için zaman ayırın, sahip olduğunuzu hissettiğiniz için değil, siz de istediğiniz için. Tutkunuzu işinizde ve ilişkilerinizde her gün gösterin - başarı sizi takip edecektir.

SEVDİĞİM LAFLAR - HINCAL ULUÇ

"Sayısıyla kafanızı yormayın. Her defasında bir insana yardım edin ve daima size en yakın insandan başlayın." Baş Rahibe Teresa

DİĞER HABER
10 Ekim 2021