"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Hepimiz Aynı Güvertedeyiz: Stresle Başa Çıkmak

Gayrimenkul genellikle en stresli meslekler arasında yer alır. Düzensiz saatler, katı rekabet ve belirsiz bir gelir, bu alanda bir kariyerin stresli olmasının nedenlerinden sadece birkaçıdır. Emlakçıların yaşadığı stresi ve onunla nasıl başa çıkmak için neler yapılabileceğini sizler için araştırdık ve yazdık. Beğenmeniz dileğiyle...

İş ve yaşam arasında bir denge bulmanın bu iş kolunda zor olabileceğini söyleyebiliriz. Bir danışmanın kendisi ve meslektaşlarının karşılaştığı iş stresi, kariyerlerinde nerede olduklarına bağlı bir durum.

Kişisel yaşam ve iş dengesini kurmak bazı danışmanlar için çok stresli olabilir. Esnek saatler için emlak işine giren ancak daha sonra kendilerini günde 24 saat çalışırken bulan, bu mesleğe iş yaşam dengesi için başladıklarını unutan danışmanlar biliyoruz.

Meslekte ilerleme kaydeden diğer danışmanlar ise, düzensiz gelirleri ve aylık bütçeleme ihtiyacının en zorlu kısımlar olduğunu düşünüyor.

Telefonunuz çalmazsa bu iş stresli olabilir

Profesyonel bir danışman, işinin çoğunu mümkün olduğunca ofiste yaparak kendi iş-yaşam dengesini koruyor. “Evde kalmayı ve çalışmayı ayrı tutmayı seviyorum” “Her yılın başında, yılın ilerleyen zamanları için tatil zamanları ayırırım ve bunun için çalışırım. Fırsat buldukça spor salonuna gidiyorum. Ofiste işler çığrından çıkarsa gözlüğümü çıkarırım, bir çay alırım ve derin bir nefes alıp düşüncelerimi toplarım.” düşüncesinde bir çok danışman var.

Danışmanların stres seviyesinin bir alıcıyı mı yoksa satıcıyı mı temsil ettiğine bağlı olarak değişebileceğini söyleyebiliriz.

Satıcıların zaten başka bir yer satın aldıklarında, mevcut evlerini satmaları gerekiyor. Bir ev satışında kontrolünüz dışında bir şey olabilir ve ev piyasada uzun süre durabilir. Bu durumda telefonunuzu çaldıramazsınız ve bu iş gerçekten stresli olabilir.

Buna karşılık, alıcıları “çılgın bir pazarda” temsil etmenin de stresli olabileceğini söyleyebiliriz. Bu gibi durumlarda birden fazla teklifin olağan bir olay olabileceğini bilmelisiniz. Satıcılarla bir türlü anlaşamayarak (genellikle fiyat üzerinden) bu evleri kaybederken ve müşterilerinize hayalindeki bir evi bulamadığınızda iş gerçekten zorlaşıyor.

Danışmanlar, zor müşterilerle çatışma ve bu iş kolunda sürekli olarak "arama" ihtiyacının emlak danışmanları için işleri zorlaştırabileceğini söylüyor. Ayrıca, "Makul olmayan veya gerçek dışı beklentileri olan müşterilerle uğraşırken bu iş hastaneye yatacak kadar stresli olabilir" görüşündeler. Bu durumda yapmanız gereken şey, genellikle kendinize bu sürecin geçici olduğunu söylemeye çalışın ve bunu aşmak için çaba gösterin.

Ruh haliniz aşırı stresliyse, kendinize diğer birçok işin daha stresli olduğunu hatırlatın. Polis memurları, inşaat işçileri, 12 saatlik vardiyalar ve fiziksel iş yapanların hepsi stresli. Bu açıdan baktığınızda işiniz daha az stresli görünüyor.

Bir emlakçının felsefesi problemle başa çıkmak ve ondan bir şeyler öğrenerek tekrar olmasını engellemek

Teknolojinin stresi azaltabileceğini, ancak günün hayal kırıklıklarına da katkıda bulunabileceğinin farkında olun. Teknolojik uygulamalarla daha kısa sürede çok daha fazlasını başarabilir, bilgisayar kullanarak daha çok kişiye hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Ancak sınırlar koymazsanız bilgisayarın başında oturuyor olabilirsiniz ve farkına varmadan üç saat boşa geçmiş olur.

Teknoloji stratejik olarak kullanıldığında zaman kazandırır. Birinin bir evle ilgili bir sorunun cevabına veya ayrıntılarına ihtiyacı varsa, modern teknoloji çok kullanışlı olabilir. Herhangi bir yerden kolayca resim, bilgi maili gönderebilir veya soruları yanıtlayabilirsiniz. Bunun diğer tarafı, insanların anında tatmin istemeleridir. Bir müşteri mesaj atarsa ışık hızında hemen cevap bekler :) Hızlı cevap verme konusunda kendinize acil durumlarda kullanabileceğiniz metin mesajları hazırlayın.

Sınırların belirlenmesi, anlık iletişimin beklendiği günümüzün 7/24 dünyasında stresi azaltmaya yardımcı olabilir. Bir mülk gösteriyorsanız veya bir sözleşme imzalıyorsanız, mesajlara ve e-postalara yanıt vermeyin. Ayrıca telefonunuzu 22:00 - 07:00 saatleri arasında Rahatsız Etmeyin moduna alın.

Stres atma ipuçları

  • Notlu çalışın, organize kalın, planlayarak ilerleyin. Gündüz zamanlayıcıları, çevrimiçi takvimleri ve sizin için en uygun cihaz veya sistemleri kullanın.
  • Boğayı boynuzlarından yakalayın. Korktuğunuz ya da yapmak istemediğiniz her ne ise, önce onunla uğraşın ve aradan çekilin.
  • Ulaşabileceğiniz hedeflerle gerçekçi bir plan yapın ve onlara ulaştığınızda kendinizi ödüllendirin. İşleriniz her zaman parasal hedefler olmak zorunda değiller!
  • Stres belirtilerini tanımayı öğrenin, böylece onları tomurcukta yakalayabilirsiniz.
  • Sınırlarınızı bilin.
  • Emlak işlemleri sırasında müşteriler çok duygusal olabilir. Sabırlı ve uzlaşmacı olmayı öğrenin.
  • İşler ters gidiyorsa ve cep telefonunuz veya mobil cihazınız çalmaya devam ediyorsa, bir süreliğine kapatın. Bir fincan çay veya kahve içerken bu dünyada 20 dakika bekleyemeyecek pek bir şey yok.
DİĞER HABER
08 Eylül 2022