"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
iStaging: Sanal Gerçeklik Turları Yaratmak Artık Çok Kolay

Daha önce sanal gerçeklikle ilgili faydalı makaleler paylaşmıştık. Bildiğiniz gibi sanal gerçeklik yapay bir ortam içerisinde gerçek dünyaya ait özellikleri tecrübe etmenizi sağılıyor. Bir sanal gerçeklik gözlüğü takarak boş bir odanın içerisinde mobilyalar varmış deneyimi yaşayabiliyorsunuz mesela.

Sanal gerçekliğin emlak piyasası için büyük bir potansiyeli var, çünkü sanal gerçeklik içeren turlar sayesinde müşterilerinize oturduğu yerden evleri gezdirebilir, hatta bu evleri nasıl döşeyeceklerini görselleştirme imkânı sunabilirsiniz.

Yakın zamanda piyasaya sürülen “VR Maker” uygulaması ise sanal gerçekliği iş hayatınıza adapte edebilmeniz için size kolay bir yol sağlıyor. Bu uygulama sayesinde artık sadece cep telefonunuzu kullanarak dakikalar içerisinde görsel bir şölen hazırlayabilirsiniz.
https://www.istaging.com/images/features/vr-cam1.png

Uygulamayı kullanmak gerçekten de basit:

  • Öncelikle iStaging sitesine giriyor ve üyelik oluşturuyorsunuz.

  • Site size hem Android hem iOS ile uyumlu çalışabilen 720 derecelik bir kamera ulaştırıyor. Kameranın dönebilir telefon bağlantısı da yanında geliyor.

  • Sonrasında ise telefonunuza uygulamayı indiriyorsunuz.

Tüm adımlar bu kadar. Bu 3 adımı uyguladıktan sonra artık sadece kaydet butonuna basarak bulunduğunuz ortamı sanal dünyaya aktarabilirsiniz, tüm işi uygulama halledecek.

Uygulama bu dönüşümü gerçekten de başarılı bir şekilde hallediyor. Göstermek istediğiniz konutun 360 derecelik görüntüsünü oluşturmak için yüzlerce fotoğraf çekmenize gerek yok. Uygulama sizin yerinize her odanın birkaç

fotoğrafını çekiyor ve bu fotoğrafları bozulma olmadan birleştiriyor. Sizin ise tek yapmanız gereken bu deneyimi müşterilerinize yaşatmak oluyor.

Evet, bir konut hakkında başarılı bir sunum yapmak için illa 360 derecelik sanal bir tur sunmanız gerekli değil. Ama bu tarz bir uygulama kesinlikle müşterilerinizin gözündeki güvenilirliğinizi artıracak, çünkü tüm evi anında görebilen müşterilerinize bir konu hakkında yalan söylüyor olma ihtimaliniz yok. Banyoda tadilat gereksinimi varsa müşteriniz bunu görecek mesela. Bu durum da sizi rakiplerinizden bir adım öne çıkaracak.

VR Maker uygulaması sadece müşteri ilişkileriniz için değil, zaman tasarrufu yapmanız için de faydalı bir araç. Evi fotoğraflama işini alışılmış yöntemlere göre oldukça kısa sürede halledecek ve fotoğraf çekmek konusunda uzmanlaşmak zorunda kalmayacaksınız. Böylelikle bu işler için kullandığınız zamanda daha faydalı işler yapabilirsiniz.

Uygulamanın deneme amacıyla kullanabileceğiniz bir demo versiyonu var. Size önerimiz iStaging sayfasına giderek uygulamaya bir şans vermeniz.

Örnek turlara bu linki kullanarak göz atabilirsiniz.

DİĞER HABER
02 Ocak 2018