"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
İzleyeceğiniz Yol İnsanlığa Yararlı Ama Size Zararlı Olabilir!

Ne kadar mükemmel bir ürününüz olursa olsun, eğer izleyeceğiniz bir öncü sisteminiz yoksa bu üründen beş kuruş bile kazanmanız mümkün olmaz. Bunun örneklerini tarihte görmek mümkün. Mesela radyo, X-Ray ve alternatif akım elektriğini keşfeden Nikola Tesla’nın beş parasız bir şekilde hayata gözlerini yumduğu bilinir. Tesla’nın, alternatif akım motorunu icat etmesinden ve Tesla Electric Light Şirketi’nin batmasından sonra günde iki dolara hendek kazmaktan başka çaresi kalmamıştı.

Peki, önemli olan nedir? Tüm problemlerinizi çözecek olan ve size öncülük edecek olan bir sisteminizin ve yolunuzun olmasıdır. Bunu nasıl belirleyeceğinizi ise aşağıdaki sıralayacağımız 5 kısa ipucunu okuyarak öğrenebilirsiniz. Elbette ki bu ipuçları yalnızca beş tane ile kalmaz. Ancak aşağıdaki örnek ipuçlarından yararlanarak, bunları kendinize göre yolunuzu belirleme anlamında geliştirebilirsiniz.

1. Erken kalkın

Gününüzü planlamak ve yapacaklarınızı çoğaltmak için günün erken saatlerinde kalkın. Genel olarak birçok şirket sahibi her gün 8 saat uyur. O zaman siz günde 6 saat uyuyun. Bunun faydası nedir derseniz, günde 2 saatlik olan bu ekstra zamanın bir senede 730 saate denk geleceğini unutmayın. Yani rakiplerinizden 730 saatlik daha fazla çalışma vaktine sahip oluyorsunuz.

2. Müşterilerinizi arayın

Her hafta 60 tane müşterinizi arayarak onlarla konuşun. Gün içerisinde bu aramaları yapacağınız saatleri belirleyin. Bu neden önemlidir? Daha önemli bir işinizin çıkmasına karşılık, eğer arama yapacağınız saatleri belirlerseniz, iş planınızı buna göre ayarlayabilirsiniz ve aradığınız müşterilerinizle aramadığınız müşterileri karıştırmamış olursunuz.

3. Potansiyel müşteriler ile toplantı düzenleyin

Her hafta 15 tane potansiyel müşteriniz ile görüşme ayarlayın. Haftalık programlarınızı buna göre planlayın. Ancak bu planlamayı yaparken her bir müşteri için farklı günleri ve farklı mekânları seçmek yerine, hepsi ile aynı gün içinde ve aynı yerde görüşmenizi gerçekleştirin. Düşünün ki bir günde sabah, öğle ve akşam olmak üzere aynı mekânda görüşme yapıyorsunuz. Bu aynı zamanda görüşme yaptığınız mekân sahipleri tarafından da dikkat çekecektir.

Sizin sürekli oraya müşteri getirmenizden memnun olan mekân sahipleri, zaman içerisinde size adınızla hitap edecek, sizi en iyi masaya oturtacak ve sunumları çok daha kaliteli olacaktır. Bu da görüşmelerinizde müşterilerinizin sizden etkilenmesini sağlayacak bir artıya neden olacaktır.

4. Müşterilerinizi hayat sigortası şirketi ile tanıştırın

Hayat sigortası firmaları her hafta çok sayıda insanla konuşur. Müşterilerinin finansal durumları onlar için mahrem değildir. Daha önemlisi onlar, müşterilerinin uzun vadeli kişisel planlarını bile işleri gereği öğrenebilirler.

Örneğin ne zaman bir ev alıp satacaklarına dair bilgi edinebilirler. Bu nedenle her görüşmenizden sonra müşterilerinizi iyi tanıdığınız bir hayat sigortası şirketi ile tanıştırabilirsiniz. Böylece sizinle paylaşmayacakları özel bilgileri bu şirket aracılığı ile öğrenebilir ve ona göre müşterinize daha emin adımlarla yaklaşabilirsiniz.

5. Pazardaki en iyi finansal planlamacıları ve servet yöneticilerini keşfedin

Eğer müşteriniz evini satıyor ve büyük bir meblağ ile uzaklaşmaya hazırlanıyorsa, mutlaka parasını değerlendirebileceği bir rehberliğe ihtiyacı var demektir. Yeni yapılan bir analize göre çalışanların üçte ikisinin biriktirdiği emeklilik parası kısa sürede bir hiç olabiliyor. Kısacası onların emin ellerde olacağından emin olmalısınız!

Müşterilerinizin bu istatistik rakamının içinde olmasını istemeyeceğinize eminiz. Bu nedenle piyasadaki en iyi finansal planlayıcılar ile görüşme yaparak onlardan paranın nasıl kullanılabileceğine dair bilgiler alın ve bu bilgileri evini satan müşterileriniz ile paylaşmayı ihmal etmeyin. Bu onların size olan güvenlerini tazeleyecektir. Kim bilir belki bu nedenle ileride size daha sadık bir müşteri olabilirler.

DİĞER HABER
19 Ocak 2023