"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Kendinize Güvenin: En İyi Gayrimenkul Varlığınız Sizsiniz

Ticari ofisler ve müstakil evlerden ofis binaları ve perakende mağazalarına kadar, her biri benzersiz maliyet ve risklere sahip, yatırım yapabileceğiniz birçok farklı gayrimenkul varlığı var. Ancak, bunların hiçbiri en yüksek getirili varlık olan sizinle rekabet edemez.

En iyi gayrimenkul varlığı sizsiniz çünkü yatırım kararlarınızı yönlendiren ve sonuç üreten güveniniz ve uzmanlığınızdır. Ve bu sektörde yalnızca en iyi stratejik seçimleri yaparak başarılı olursunuz.

Önce kendinize yatırım yapmak, günümüzün gayrimenkul girişimcilerinin birçoğunun işine yaramış bir formül ve işinize yarayacak bir yaklaşımdır.

İşte kendinize yatırım yapmaya öncelik vermeniz için dört neden. 

1. Daha hızlı takdir edersiniz 

Gayrimenkul, özellikle doğru iyileştirmeler ve operasyonel stratejilerle zaman içinde doğal olarak değeri arttığı için en iyi yatırım araçlarından biri olarak kabul edilir. Kiraları optimize etmek, pencereleri değiştirmek ve diğer geliştirmeler, emlak varlığınızın değerini kademeli olarak artıracaktır. 

Aynı şekilde, karakteriniz, uzmanlığınız ve potansiyeliniz, artan getiriler sağlayan ve geleneksel eğitim, kendi kendine çalışma, mentorluk ve uygulamalı deneyim yoluyla istikrarlı bir şekilde geliştirilebilen güçlü varlıklardır. 

Yatırımcılar ve gayrimenkul arasındaki bu paralelliğe rağmen, herhangi bir gayrimenkulün değerini anlayabileceğinden çok daha hızlı öğreniyoruz. Bir mülkün tam öz sermayesini elde etmek on yıl sürebilirken, bazı acemi danışmanların işlevsel bir gayrimenkul "uzmanı" olmak için yalnızca bir aylık özel çalışma ve uygulamaya ihtiyacı vardır.

2. Oynaklığa karşı en iyi koruma sizsiniz  

Gayrimenkul, finansal piyasalardaki dalgalanmalara karşı diğer herhangi bir varlıktan daha iyi korunduğu için çok rağbet gören bir yatırımdır. Temel bir istatistiksel araç kullanmak, yatırımcıların toplu olarak bu "volatiliteye dayanıklı" bakış açısına nasıl ulaştığını gösterir.

Finansta standart sapma, bir varlığın piyasadaki iniş ve çıkışlara karşı duyarlılığını ölçer. Karma bir kamu/özel gayrimenkul portföyünün standart sapması, bir sonraki en istikrarlı finansal varlık olarak kabul edilen hisse senedi ve tahvil karışımından yaklaşık %10 daha azdır .  

Oynaklık metriğindeki bu belirgin farklılık, gayrimenkulün, ekonomi ne kadar düşüşte olursa olsun, evler, restoranlar ve işyerleri gibi temel ihtiyaçları sağlayarak her zaman içsel bir değerini koruduğunu gösterir. Benzer şekilde, piyasa dalgalanmalarından bağımsız olarak, gayrimenkul konusundaki uzmanlığınız ve eğitiminiz her zaman çok önemli ve talep görmektedir. 

Çökmekte olan bir ekonomi; anlaşma müzakereleri, ittifak oluşturma ve yalın operasyonlar hakkında kazandığınız bilgileri silemez. Bu beceriler herhangi bir toprak parçasından daha değerlidir ve en çalkantılı ekonomik sularda bile gezinmek için bunları kullanabilirsiniz. 

3. En büyük kaldıracı sağlıyorsunuz 

Diğer birçok yatırım aracından farklı olarak gayrimenkul, diğer insanların parasını kullanarak hızlı bir şekilde ölçeklenmenizi sağlar. Spesifik olarak, mülk sahipleri nadiren tamamını nakit kullanarak bir mülk için ödeme yapar. Bunun yerine, ödemenin bir kısmını (yaklaşık %20 peşinat) yatırırlar ve geri kalanını bir bankadan kredi olarak temin ederler. 

Sektördeki önde gelen oyuncular ve yatırımcılar benzer bir yapıyı tercih etme eğilimindedir. Örnek olarak, 100 milyon dolarlık bir ofis kulesi satın almak isteyen bir yatırımcı, satın almanın geri kalanını banka tarafından sağlanan kredi ile finanse ederek sadece 10-20 milyon doları peşin öderler. 

Bir yatırım şirketinin bu büyüklükteki bir gayrimenkulü başarılı bir şekilde satın alması, yatırım sahiplerinin onlarca yıllık endüstri bilgi birikimini ve ağ oluşturma becerilerini kullanmasını gerektirir.

Eğitimli ve deneyimli bir birey olarak, yatırımcı ağınızı, ailenizi, ekibinizi ve hatta imkansızı başarmak için rekabetinizi yönlendirmek için içgörünüzden ve referanslarınızdan yararlanabilirsiniz. Yani %10-20 peşinatla bir ticari gayrimenkul satın alabilirsiniz. 

Gayrimenkul, yeteneklerinizi ve ilişkilerinizi daha da hızlı ölçeklendirmek için kullanabileceğiniz birkaç sektörden biridir. 

4. Kontrol %100 sizde 

Tamamen bireysel bir düzeyde, dünyadaki en iyi emlak varlığı sizsiniz çünkü kendi kontrolünüz %100 sizde. Finans alanındaki en parlak beyinler, ideal yatırımların üzerinde en fazla kontrole sahip olduğunuz yatırımlar olduğu konusunda hemfikirdir. 

UBS Global'in dünya çapında önde gelen aile ofisleri ve varlık yöneticilerine yönelik 2019 araştırması, ortalama özel sermaye portföyündeki varlıkların yarısından fazlasının (tam olarak %54), yatırımcılara en fazla emri veren doğrudan yatırımlar olduğunu ortaya çıkardı. 

Bu yatırımlar daha popüler ve çekici hale geldi çünkü bir yatırımcı ne kadar fazla etkiye sahipse, bir yatırım değişen tüketici zevkleri, işsizlik oranları, iklim ve doğal afetler, devletler arası politikalar veya hava koşulları gibi dış güçlere karşı o kadar az savunmasızdır. 

Daha sıkı dizginlerle, getirileri tahmin etmek daha kolay. İş ahlakınız, zihniyetiniz ve mükemmellik ve refah taahhüdünüz üzerinde tam yetkiye sahipsiniz. Sonuç olarak, kendinizi ne kadar çok ustalaştırır ve geliştirirseniz, emlak sektörünün herhangi bir alanında o kadar ilerlersiniz. 

Önce sen sonra emlak 

Herhangi bir gayrimenkul girişimine yatırım yapmadan önce kendinize yatırım yapın. Gayrimenkul konusundaki bilginiz, deneyiminiz ve beceriniz, herhangi bir mülkten daha değerlidir. 

DİĞER HABER
06 Mayıs 2024