"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Kobe Bryant, Yeni Bir Kariyer İçin Gayrimenkul Girişimlerine Yöneldi

NBA’den emekli efsane oyuncu Kobe Byrant, kendine yeni bir kariyer alanı oluşturmak için gayrimenkul teknolojisi alanına yöneldi. Girişim sermayedarı olarak kariyerine 100 milyon dolarlık bir yatırım ile başlayan Bryant’ın tercih ettiği yatırım alanı ise gayrimenkul teknolojisi sektörü oldu.

The Wall Street Journal’in haberine göre, ünlü girişimci ve yatırımcı Jeff Stibel ile ortaklık yapan Byrant, “Bryant Stibel” adını verdikleri yeni bir girişim sermayesi fonu oluşturdu. Kendisi için ilk ve yeni yatırım atağı olan bu fonlama, New York Borsası’ndaki yerini aldı.

Byrant, yatırım alanına yönelmesi hakkında CNBC üzerinden yaptığı bir konuşmada, bundan sonraki hayatında basketbol sahasında bir antika olarak kalmaktansa kendine bir yatırım kariyeri oluşturarak daha fazla şey öğrenmeyi tercih ettiğini belirtti.

Byrant kanaldaki sözlerini, neden yatırım dünyasına atıldığını açıklayan ilham verici sözleriyle şu şekilde devam ettirdi:

Basketbol oynamak, her zaman kazanmaya odaklanmayı gerektirir. Şampiyonluk kazanmak, şampiyonluk kazanmak, şampiyonluk kazanmak… Ancak şampiyonluk gelir ve gider. Değişen zaman içerisinde başka bir takım gelir ve şampiyonluk kazanır. Başka bir oyuncu gelir ve en değerli oyuncu ödülünü kazanır. Fakat yeni nesil için gerçekten bir şeyler yapmak istiyorsanız, onlara ilham kaynağı olarak bir şeyler yapmanız gerekir. Sizin yarattığınız ilham ile onlar gerçek anlamda bir şeyler yapabilirler değil mi? Ve işte o zaman sonsuza dek etkisini sürdürecek bir şey yapmış olursunuz. En güzel şey budur.

Efsaneyi seyredebilmek için çok sabahladık :)

Bryant, seçmiş olduğu yeni kariyerinde teknoloji, medya ve veri girişimleri üzerine yatırımlar yapacağını da açıkladı. İşin ilginç yanı, aslında Bryant yatırım alanına yabancı da sayılmaz. Çünkü 2013’ten beri Stibel ile birlikte bir işbirliği içinde olan Byrant, Çin’in büyük şirketi olan Alibaba’da erken yatırımları mevcut.

Ayrıca “Kendin Yap” verilerinin yer aldığı LegalZoom’u da destekleyen faaliyetleri olduğu biliniyor. Buna ek olarak HousingWire’ın Tech100 listesindeki yenilikçi gayrimenkul teknoloji firmaları arasında yer alan ve bir yazılım, analiz firması olan HouseCanary’e desteği de mevcut.

Dünyanın efsane sporcularından biri olarak her zaman hatırlanacak olan Kobe Byrant, yatırım alanındaki faaliyetleriyle de adını herkesin beynine kazıyacağa benziyor.

DİĞER HABER
26 Ağustos 2016