"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Microsoft’un Çeviri Yapabilen Hologramı

Microsoft’un bu zamana kadarki en etkileyici HoloLens gösterimleri diğerlerinden çok daha farklıydı. Bir ofis ve masaüstü yazılım şirketinden yapay zeka teknoloji devine dönüşmek isteyen Microsoft, vücut ve ses yakalama teknolojilerini; Azure Yapay Zeka hizmetlerini ve HoloLens’i bir araya getirerek, Azure Pazarlama Başkan Yardımcısı Julia White’ın hologramını oluşturdu. Julia White Japonca bilmemesine rağmen hologramı açılış konuşmasını Japonca konuşarak yaptı.

Yukarıdaki videoda, Julia White’ı bir adet HoloLens başlığı takarken görüyoruz. “Kendi mini versiyonumu elimde tutuyorum.” diye konuşmaya başlayan White’ın hologramı büyüyüp bilgisayar tarafından Japoncaya tercüme edilen konuşmayı yapmaya başlıyor.

Microsoft's new AI neural TTS & holograms can now speak fluently in any  language - Techiexpert.com

Demoda gördüğümüz şekilde çalıştığını farz edersek, bu teknoloji yabancı pazarlara açılmak isteyen emlakçılar için muazzam potansiyellere sahip. Düzgün çalışan bir üç boyutlu derinlik tarama kamerası ve yapay zeka destekli çeviri araçlarıyla donanan herhangi bir konuşmacı, istediği dilde konuşma yapabilir. Bir açılış konuşması önceden kaydedilip 30 farklı dilde aynı anda gösterilebilir.

Microsoft breaks new ground with AI neural TTS and life-size holograms | by  Focaloid.com | Medium

Bu teknolojinin kötü amaçlarla kullanılması da mümkün elbette. Mesela; hologramı oluşturulan kişinin söylemediği sözleri ya da yapmadığı hareketleri yapmış gibi aktarmak. Microsoft’un bu konsepti kendi karma gerçeklik başlığına dahil edip etmeyeceğini henüz bilmiyoruz. Ancak  benzer vücut tarama teknolojilerinin yakın zamanda yeni nesil akıllı telefonlarda yer alması bekleniyor.

DİĞER HABER
26 Ocak 2022