"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Okul Puanları Gayrimenkul Sektörünü Nasıl Etkiler?

Ev satın alanlar, bir emlakçıyla iletişime geçmeden önce önemli oranda araştırma yaparlar. Eğitim gören çocuklara sahip olan alıcıların listesinde üst sıralarda yer alan kriterlerden biri, mahalle okullarının kalitesi ve bu okulların diğer ilçelere göre sıralamasıdır.

Öğrencili ailelerin çoğu okul sıralamalarını analiz ettikten sonra, okul civarına yakın yerlerde ev bulmak istiyorlar. Ev Alıcıları ve Satıcıları Profili'ne göre, ev satın alanların %25'i okul kalitesini ve %20'si okullara yakınlığı ev satın alımlarında belirleyici faktörler olarak belirtti. 

Ancak okul puanları gerçekten ne anlama geliyor ve bir evin satın alınabilirliğini nasıl etkiliyor?

Mülk değerleri ve okul puanları ile ev alıcılarının en yüksek puan alan okul bölgesindeki bir ev için farklı kira ödemeye istekli oldukları arasında bir ilişki var. Çoğu zaman müşteriler ev aramalarını belirli bir okul bölgesine, belirli okullara veya belirli bir bölgedeki okullara göre uyarlar.

Potansiyel ev alıcılarının kullandığı en popüler derecelendirme sitelerini bir danışman olarak yakın takibe almanız gerekir. Okul sıralamalarını, bir okuldaki öğrencilerin zaman içinde akademik ilerleme gösterip göstermediğini ölçen öğrenci ilerlemesine dayandırırlar; okulların öğrencileri üniversitede başarıya ne kadar iyi hazırladığını ölçen üniversiteye hazırlık; okulların öğrenci gruplarına ne kadar iyi hizmet ettiğini ölçen eşitlik derecesi; ve test puanları.

Bu derecelendirme siteleri, potansiyel bir ev için çevredeki bir okul bölgesinin kesinlikle uygun bir görüntüsünü sağlasa da, “Bu tür okul derecelendirme siteleri yalnızca bir veri noktasıdır. Okullar hakkında daha fazla bilgi edinmek için bölgedeki okulları internette kapsamlı araştırma çalışması yapın. Çünkü, bu sitelerin bazılarında özellikle üst sıralarda yer almayan birçok iyi okul var."

Söylemeye gerek var mı bilmiyoruz ama, bölgenizde bulunan okulların bir listesini çıkararak, bu okullara farklı şehir veya semtlerden taşınacak olan öğrencilere yardımcı olmak için okul yönetimi ile işbirliği yapmaya çaba gösterin .

Bu okullar hakkında edindiğiniz bilgiler, öğrenci aileleri için sadece bir okul puanına dayanarak bölgeye taşınmaktan caydıracak bir veri noktası oluşturur.

Bu derecelendirmelerin amacı, ailelerin bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olmaktır. Ancak çoğu danışmanın çaba göstermediği bu eğitim kitlesinin değeri bilgisayar ekranındaki bir mülkten çok daha fazlasıdır.

DİĞER HABER
16 Ağustos 2022