"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Pes Edenler Asla Kazanamazlar

2018 yılı gayrimenkul piyasası adına kár marjı ortalamaya göre biraz daha düşük bir yıl olarak devam ediyor, bu durum da birçok gayrimenkul danışmanının kariyer seçimleri hakkında endişe duymasına sebep oluyor. Aynı 2017 yılı gibi, 2018 yılında da piyasa düşük envanter, yüksek fiyatlar ve ekonomik dengesizlikler barındırıyor. Fakat şu an oyundan düşmek için doğru bir zaman değil. Unutmayın, pes edenler asla kazanamazlar.

Neden Pes Edenler Asla Kazanamaz?

İnsan doğası gereği, birçoğumuz en kararlı olmamız gereken zamanda pes ediyoruz. Şüphe ve korku oldukça güçlü duygular ve insanı felce uğratıyorlar. Bu duygular yüzünden harekete geçmemiz gereken zaman çelişkiye düşüyor, tetiği çekmemiz gereken zaman oyalanıyoruz. Eğer şüphelerimizin doğruluk payı olduğuna inanırsak, durum daha da kötüleşiyor. Beynimiz bize başarısızlık senaryoları oluşturuyor ve geçmiş deneyimler üzeriden kendisini yenilgiye hazırlıyor. Yani negatif düşünme ve özgüven kaybı birbirini tetikleyen bir kısır döngü yaratıyor.

Kazananların Bakış Açısını Edinmek

Öncelikle size bazı gayrimenkul istatistiklerinden bahsetmek istiyoruz:

  • Gayrimenkul danışmanlarının %67’si yıllık satış hedeflerine ulaşamadığını söylüyor
  • Gayrimenkul danışmanlarının %17’sinin müşteri dönüşüm oranı %25’ten az
  • Gayrimenkul danışmanlarının %37’sinin müşteri dönüşüm oranı %50’den az
  • Gayrimenkul danışmanlarının %46’sı satış taktiklerinin doğru olduğunu düşünüyor, ama %50’sinin düzgün bir satış stratejisi yok

Hal böyleyken de, ancak ve ancak kazananların bakış açısına sahip olmak sizi rakiplerinizden farklılaştırabilir.

“ Eğer hedefinize ulaşmadan vazgeçerseniz, pes etmişsiniz demektir. PES EDENLER ASLA KAZANAMAZLAR VE KAZANAN İNSANLAR ASLA PES ETMEZLER. Bu cümleyi alın ve bir parça kâğıda yazın. Sonrasında ise her gece uyumadan ve her sabah işe gitmeden önce görebileceğiniz yüksek bir yere asın.” - Napoleon Hill 

Danışmanlar için Motivasyon Önerileri

Şimdi size kazananların bakış açısını edinmenizi sağlayacak bazı ipuçlarından bahsedeceğiz:

1. Başarı Varış Noktası Değil, Yolculuğun Ta Kendisidir

Başarı ulaşılan bir şey değildir. Hedeflerinize ulaşmak adanmışlık ve sürekli bir çaba gerektirir. Bir gayrimenkul satışı gerçekleştirmeyi ya da mutlu bir hayatı da hedefliyor olabilirsiniz. Her iki durumda da, pes ederseniz kazanamazsınız. Bir gecede başarıya ulaşmanız mümkün değil. Kimse için değil. Zaten başarının verdiği haz da bu yüzden yüksek, bunu asla unutmayın.

2. Başarısızlık Başarısızlığı Getirir

Bazı danışmanlar geçmiş deneyimlerine bağlı olarak toksik bir negatif tutuma sahip oluyor. Geçmiş başarısızlıklara takılı kalmak sadece daha çok başarısızlık getirir. Geçen yıl dönüşüm oranlarınız düşük, ya da reklam kampanyalarınız başarısız olmuş olabilir. Başarısızlığın  nedenlerini öğrenip iyileştirme yapmadan hemen pes ederseniz, hiç bir sonuç elde edemezsiniz.

Yenilgiyi gelişiminizin bir parçası olarak kabul edin. Yenilgiler sizin kötü yönlerinizi değil planlamalarınızdaki eksiklikleri yansıtır. 

“Yenilgi ile karşılaştığınızda, bu durumu planlarınızdaki eksikliğin bir göstergesi olarak kabul etmeli, tekrar planlama yapmalı ve tekrar denemelisiniz.” - Napoleon Hill

3. Sonuçlar Planlamanın Yansımasıdır

Araştırmalar sonucu oluşturulmuş bir satış stratejisi, hedef kitle ile ilgili oldukça fazla bilgi içerir. Daha çok araştırdıkça hedeflerinizin güçlü ve zayıf yanlarını fark eder, ayrıca da uzmanlık bölgenizdeki fırsatlar hakkında daha çok bilgi sahibi olursunuz. Müşteri davranışlarını inceleyerek potansiyel müşterilerinizin istekleri ve beklentileri ile ilgili önemli bilgiler edinebilirsiniz. Böylelikle başarıya ulaşmanız her adımda daha kolaylaşır.

4. Öğrenmeye Açık Olun

Pes edenler asla kazanmazlar, çünkü hatalarından ders almazlar.

“Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı sonuç almayı beklemektir.” - Albert Einstein

Eğer satış ya da pazarlama taktikleriniz işe yaramıyorsa, belki de yeni şeyler denemenin zamanı gelmiştir. Başarılı danışmanlar kişisel gelişim ve piyasa hakkında güncel bilgileri edinmek hakkında yatırım yapıyorlar. Piyasa gurularını takip ederek kendinizi eğitin. Ne kadar çok okursanız o kadar iyi.

5. Kararlılık + İstek + Planlama = Başarı

Başarıyı ummak, sadece başarısızlık için bahaneler üretmenizi sağlayabilir. Başarıya ulaşmak için gerçek bir plana sahip olmanız gerekiyor. Size dijital pazarlama uzmanı Nick Pratt’ı örnek göstermek istiyoruz. Kendisi acemi bir şekilde piyano çalıyorken 2 ay içerisinde bu konuda diploma alacak konuma geldi. Kendisine ait videoları Youtube kanalından izleyebilirsiniz.

“3 yıl boyunca hiç pratik yapmadım. Derslere katılıyor ve piyano çalmayı öğrenmeyi umuyordum. Bir gün kendime bir hedef koydum ve gerçekten piyano çalmayı öğreneceğim dedim. Kararlıydım, istekliydim ve önümdeki 2 ayı planlamıştım. 2 ay zorlu geçti, ama 2 ayın sonunda diploma alacak seviyeye geldim.” - Nick Pratt

Nick bize kararlılık, istek ve planlamanın başarının evrensel bileşenleri olduğunu kanıtlıyor. Kendiniz için haftalık ve aylık hedefleri olan bir satış planı hazırlamanız, gerçekten başarıya ulaşmanızın önünü açacak.

5. Üretkenlik Daha İyi Sonuçlar Getirir

Pes edenlerin başarısız olmasının bir diğer sebebi de düşük üretkenlik. E-mail göndermek için ayırdığınız zaman aramalardan daha mı çok? İlgilendiğiniz müşterilerin yüzde kaçı kredi almak için uygun özelliklere sahip? Dönüşüm oranı düşük müşterilerin peşinde koşarak ya da sosyal medyayı efektif kullanmayarak zaman kaybediyor olabilirsiniz. En başarılı danışmanlar ortalamaya göre yaklaşık %250 daha efektif dönüşüm oranlarına sahipler.

Günlük görevleriniz için önceliklendirme yapmak sonuçlarınızı oldukça geliştirebilir. Web siteniz üzerinden potansiyel müşterileri tespit etmek, pazar analizlerini okumak, yaratıcı bir reklam çalışması için odaklanmak, kısada olsa deneyiminizi ortaya çıkaracak faydalı içerikler oluşturmak üretkenliğinizi önemli ölçüde artıracaktır.

6. Yolculuğun Tadını Çıkarmak Önemli

Yine insan doğası olarak sonuç odaklı bir tutum sergiliyoruz. İnsanlar hayallerini kazanacakları ödüller hakkında kuruyor ve kimse uzun çalışma saatlerini, uykusuz geceleri, kaçırılmış fırsatları ya da başarısızlıkları aklına getirmiyor.

Hâlbuki karşılaştığınız her zorluk, hem kişisel hem de profesyonel olarak gelişmeniz için bir fırsat. Gayrimenkul kariyeriniz boyunca yüzleştiğiniz problemler sizin karakterinizi şekillendiriyor ve başarıya ulaşmanızda büyük rol oynuyor.

Bu yüzden yenilgilere fırsat gözü ile bakmalı, hatalarınızdan ders almalı ve yola devam etmelisiniz. Marka değerinizi insanileştirmek adına bu hataları sosyal medya üzerinden paylaşabilirsiniz. Müşterileriniz bu pozitif tutumunuzdan etkilenecektir. 

Özet

Kazananların bakış açısına sahip olmak başarıyı ayağınıza getirir. Üzücü sonuçlar elde ettiğinizde ya da zorluklarla karşılaştığınızda şevkinizin kırılması çok normal, fakat pozitif bir bakış açısı edinerek potansiyelinizi geliştirmelisiniz.

Sonuç olarak, sizi yetenek ve hazırlık ileriye taşıyacak. Pes edenler asla kazanamazlar ve kazananlar asla pes etmezler. Bu cümleyi hayatınızın mottosu haline getirmelisiniz.

Görsel: "Umudunu Kaybetme" filminden alınmıştır. Motivasyon ve kararlılığınızı artıracak bu filmi mutlaka izlemelisiniz.

DİĞER HABER
02 Temmuz 2018