"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Proptech Girişimi Zingbang Ofisinizi Metaverse Evrenine Taşıyor

Kore merkezli bir unicorn girişimi olan Zigbang, şirketlere kiralık ofis alanı sunuyor. Diğer kiralık ofislerden farklı olarak, bu, %100 “kağıtsız” trendde faaliyet göstermek isteyen şirketler için verilen bir hizmet - şirketler metaverse'de daha sürdürülebilir ve uygun fiyatlı bir ofis alanının keyfini çıkaracaklar.

ABC News'e göre Zigbang, Mayıs 2022'de sanal ofis programı "Soma"yı başlattı. "Soma World" adı verilen bu süpermarketin içinde iş için ana bina, 3.000 kişiye kadar kapasiteli bir kongre merkezi, bir ağ merkezi ve Zigbang genel merkezi bulunuyor. Bu metaverse tarzı ofis alanı ile Soma içindeki bir ofis için çalışan çalışanlar, internet bağlantısı olan herhangi bir şehir veya ülkeden giriş yapabiliyor. 

Soma'nın “Nasıl çalıştığınızı değil, nerede çalıştığınızı değiştirin” sloganına atıfta bulunan platformun temel amacı, evden çalışma yaşam tarzını sürdürürken sanal ofis alanında personel arasında ortak çalışmaya ve aktif iletişime izin vermesi.

Soma'nın İş Geliştirme Müdürü David Kim açıklamasında, “Soma sanal ofisinde çalışmak, temelde gerçek dünyada çalışan insanlarla aynıdır. Dolayısıyla, bu sanal ofis alanının avantajı, birbirlerinden çok uzakta olmalarına rağmen hala birlikteymiş gibi hissetmeleridir.” dedi

20 küresel ve yerel şirkete kiralanan 30 katlı bir bina olan PropTech Tower'da 2.000'den fazla kişi çalışıyor. Kullanıcılar ofiste meslektaşlarıyla çalışabiliyor, diğer şirketlerle bağlantı kurmak için ortak lobide zaman paylaşabiliyor ve hatta ofiste sanal bir yürüyüşe çıkabiliyorlar.

Bu fütüristik iş yerine yatırım yapan tek şirket Zigbang değil. Teknoloji devleri Meta ve Microsoft, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik kullanarak gelecekteki çalışma alanları üzerinde çalışıyor.

Ancak Zigbang, kullanıcıları için mümkün olan en gerçekçi ofis ortamını sağlama konusunda Soma'nın rakiplerine göre bir üstünlüğü olduğunu söylüyor. Soma, işe gitmenin getirdiği kısıtlamalardan kurtulurken, herkesin birbirine bağlı olduğunu hissettiren bir çalışma ortamı sunuyor. Avatarlar, tek bir tıklamayla odadan odaya "zıplamak" yerine ofis alanına yürüyebiliyor. Sohbet etmek, anlık sohbetler göndermek yerine, çalışanlar gerçek bir ofiste yaptıkları gibi kendi sesleriyle birbirleriyle rahat bir şekilde konuşabiliyorlar.

Zigbang Başkan Yardımcısı Sunwoong Lyuh, "Soma, kağıtsız bir çalışma ortamı uygulayarak ve çalışanların her gün evden işe gidip gelmek zorunda olmadığı için sera gazı emisyonlarını azaltarak çevrenin korunmasına yardımcı olabilir” dedi.

“Metaverse tabanlı bir şirket, geleneksel bir ofisin karbon ayak izini önemli ölçüde azaltıyor ve buna şunlar dahildir: çalışanların işe gidiş gelişleri sırasında kullandıkları ulaşım araçlarından günlük ofis yaşamında kalem ve kağıt gibi ofis malzemelerine kadar her şey.”

Şu anda, Soma'da yerleşik şirketler Zigbang'a kira veya bakım ücreti ödemek zorunda değiller. 

Lyuh, “Soma, Soma dünyasında yer kiralayan şirketlerden herhangi bir ofis kirası almıyor. Odak noktamız, mümkün olduğu kadar çok şirkete yeni bir uzaktan çalışma deneyimi sunmak.”

DİĞER HABER
03 Ağustos 2022