"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Proptech Girişimleri Emlak Sektörünün Büyüyen Segmenti Kat Planı Teknolojisini Benimsiyor

Kanada merkezli bir 3D tur ve emlak kat planı proptech girişimi olan iGuide, yaptığı basın açıklamasına göre satılık Kanada evlerinde %20 pazar payına ulaştığını duyurdu. 

Bu duyuru, kat planı teknolojisinin yavaş yavaş emlak turlarının ve emlak sektörünün büyüyen segmentinin ayrılmaz bir parçası haline gelmesiyle devam eden bir proptech trendini takip ediyor.

Ulusal Emlakçılar Birliği'nin (NAR) 2021 Ev Alıcıları ve Satıcıları Kuşak Trendleri Raporunda, kat planlarının (%67) ev alıcıları için fotoğraflardan (%89) ve satılık mülkler hakkında (%86) ayrıntılı bilgilerden sonra en çok istenen üçüncü listeleme özelliği olduğunu tespit etti. 

iGuide Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Michael Vervena, "2021'de, kısmen Pandemi nedeniyle ve pazarın doğal olarak geliştiği yön bu olduğu için iGUIDE'ın listelerde benimsenmesinde sürekli bir büyüme gördük" dedi.

"Şimdi 2022'ye baktığımızda, pazar daha da rekabetçi hale geldikçe, platformumuzda satışlarda ve etkileşimde istikrarlı bir artış görmeye devam ettik ve bize göre 3D sanal araçlar ve kat planlarının artık emlakçılar, satıcılar hem de alıcılar için temel araçlar olduğunu söylüyoruz."

Açıklamada, platformun bu teknolojiyi ev ölçüm verileri oluşturmak için sağladığını ve ürünlerinin 3D tur bağlantıları, yerleştirme kodları, kamera sistemleri, kat planları, video entegrasyonları ve mahalle bilgileri gibi diğer analitikleri içerdiğini söylüyor. 

Vervena, teknolojinin kullanıcıların ev seçerken daha iyi kararlar almasına yardımcı olduğunu da sözlerine ekledi.

"Son zamanlardaki yüksek talep ve envanter eksikliği, evlerin son derece hızlı satılmasına neden oldu ve birçok üst düzey temsilci, listelerinde iGUIDE kullanmanın satıcılarına değer göstermesine yardımcı olduğunu bizimle paylaştı" dedi. "Şimdi, pazar yeniden değişirken, emlakçılar bize bu araçların mevcut ekonomik durumda sayıları azalan satıcılarla rekabet etmelerine yardımcı olmak için her zamankinden daha önemli hale geldiğini söylüyor."

DİĞER HABER
18 Ağustos 2022