"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Rekabete Yenik Düşmeden Nasıl Fark Edilirsiniz? Farklı Yöntemler Keşfedin!

Emlak sektöründe çalışanların sayısı bazen göz korkutabiliyor. En küçük yerleşim yerlerinde bile çok sayıda emlak profesyonelinin bulunması ve rekabetin her dönemde yoğun olması, fark yaratmanın da zorlaşmasına neden oluyor.

Sizi benzersiz kılan şeyleri oluşturmak, normal şartlarda bile oldukça uzun bir süre çabalamanızı gerektirirken, bu yoğun rekabetin içinde her şey daha da içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor.

Markayı Pazarlayarak Farklılaşmak

Böyle durumlarda nasıl fark edileceğinizi düşünürken, markanızı pazarlama stratejilerinizin içerisine yerleştirmeyi düşünebilirsiniz. İnsanların kucaklaştığı rahat bir markayı kullanmaları çok önemlidir. Bir marka, çok çalıştığınızı, iş bitirdiğinizi ve bazen de edebiyatınızı ve espri anlayışınızı müşterilere yansıtır. Bu markanızı müşterilere nasıl yansıttığınıza ve nasıl pazarladığınıza bağlıdır.

Örneğin aşağıdaki reklam pazarlamasında, bir emlakçı benzetme ve gönderme yaparak müşterilerin dikkatini çekmeyi başarıyor. Soldaki afiş, 2. Dünya Savaşı sırasında fabrikalarda çalışan ve birçoğu cephane ve savaş malzemeleri üreten kadınları temsil eden kültürel bir simgedir.

Sağdaki kadın emlakçı ise bu kültürel simgeye atıfta bulunarak etkileyici ve manidar bir pazarlama tekniğini yakalamış. Bazı müşteriler, buradaki manayı çözemeseler bile, yine de afişi gördüklerinde ve markayı duyduklarında yüzlerinde bir gülümseme oluşuyor. 

Güven Kazanarak Farklılaşmak

Kendinizi kitlelerden ayırmanın başka bir yolu da başkalarının sizden olağanüstü beklentilerini karşılamaktır. Ortalama standardı aşmanız ve güvenilir bir profesyonel olmanız, alanınızda sizi tek yapacaktır. Bunun artı bir avantajı da size güvenen müşterilerin diğer potansiyel müşterilere sizi önermesi olacaktır.

Örneğin solda gördüğünüz emlakçı, Cowboyd Realties’de çalışan Cowboyd de La Boursodiere adında bir emlak brokerdır. Bu emlakçı, gayrimenkul firmalarına verilen benzer eğitimlerin taraftarı olmayarak bazı dengeleri yok sayıyor.

İş yaptığı bölgede müşterilerine tam anlamıyla güven veren emlak profesyoneli, daima evler için daha motive olan alıcılarla iş yapmayı tercih ediyor. Böylece daha yüksek komisyonlar elde edebiliyor.

Satıcılara sadece evlerini satacaklarını söylemiyor. Onlara aynı zamanda en iyi pazarlama araçlarını kullanacağına ve o bölgedeki en geniş listeleri sunacağına ikna ederek güven kazanıyor.

Diğer Yöntemler ile Markayı Birleştirerek Farklılaşmak

- Gayrimenkul sektörü konusundaki bilgilerinizi emlak bloglarına sunmanız, farklılaşmanız için çok etkili bir yöntemdir.

- Youtube’da kendi kanalınızı oluşturun ve web sitenizde podcastler yayınlayın.

- Sadece listenizi değil, bölgenizdeki olayları da kapsayan haber bültenleri hazırlayarak cephaneliğinizi kuvvetlendirin.

Ancak yukarıdaki benzer adımları atmadan önce bu adımları benzersiz kılacak içerikleri oluşturmanız ve vurgulamanız gereken noktaları belirlemeniz çok önemlidir. Markanızı ve isminizi bu oluşturacağınız içeriklerin için dikkat çekici şekilde yerleştirmeniz büyük etki yaratacaktır. Markanızın siz olduğunu hiçbir zaman unutmayın.

Sizi farklılaştıracak gerçek ruhunuzu bulun ve bu ruhu paylaşacak kitlenizi ortaya çıkarın. Unutulmaz bir markaya sahip olmak size oldukça yardımcı olacaktır. Ancak bunu oluşturmak için sabretmeli ve çok çalışmalısınız. Ağınızı genişletin, open house etkinlikleri düzenleyin, konferanslara katılın…

Kalabalık Emlak Sektöründe Farklılaşmak İçin Daha Fazla İpucu

- Sosyal medya varlığınız üzerinde daha fazla yoğunlaşın ve kişiliğinizi müşterilere yansıtın.

- Etkinlikler ve seminerler düzenleyin.

- Müşterilerinizin çıkarlarını ve isteklerini, kendi haklarınızın üzerinde tutun.

- İletişimin önemini hiçbir zaman unutmayın. Müşterilerinizi her zaman arayın. Onlara yanıt vermeyi öncelik haline getirin.

- Promosyon malzemeleri ve hediyeler dağıtın.

- Niş pazarlama stratejileri üzerine odaklanın.

- Adeta sosyal bir kelebek haline gelin.

- Basmakalıp fikirlerden kaçının ve yeniliklere açık olun.

- Trendleri boşverin ve kendiniz olun.

- Rakiplerinizin yaptıklarının aynısını yapmayın.

- Müşterilere elle yazılmış kartlar ve notlar gönderin.

- Size bağlı olanları ve sadakat gösteren müşterileri ödüllendirin.

- Açık ve dürüst olun.

- Onlara etkili bir şekilde yardımcı olmak için kendinizi müşterilerin yerine koyun.

DİĞER HABER
23 Kasım 2016