"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Sanal Para Birimleri ile Ev Satın Almak Artık Çok Uzağımızda Değil

Son yıllarda popülerlik seviyesi iyiden iyiye artmaya başlayan ve emlakbroker.com ekibi olarak yakın takibe aldığımız kriptolu para birimleri, birçok farklı sektörde kullanılır hale geldi. Bunların arasındaki en bilindik seçeneklerden olan Bitcoin ise artık dünyanın pek çok bölgesinde çeşitli alışverişlerin yapılmasına olanak tanıyor.

Hal böyle olunca bu tarz para birimlerinin emlak sektörü üzerindeki etkisine de önem vermemiz gerekir. Nitekim Propy adında geliştirilen yeni hizmet, sanal para birimlerinin emlak sektörü üzerindeki etkisini arttıracak gibi gözüküyor. Zira Propy, nakit parayı sanal paraya, sanal parayı ise gayrimenkule yatırmayı belirli açıdan mümkün kılıyor. 

"Artık çok istesek de bu dünyayı durdurmak imkansız." - emlakbroker.com

Satışlara olumlu etkileri olabilir

Propy, aslında hizmetten çok, Blockchain'in desteklediği merkezi olmayan tapu siciline sahip bir gayrimenkul mağazası ve bir şifreleme borsası olarak da anılabilir. Emlak sektöründe çeşitli işlemlerin yürütülmesini kolaylaştıran Propy, kripto para birimlerine olan ilginin artması noktasında yararlı olarak görülüyor. İşin emlak sektörü açısından değeri ise şimdilerde farklı bir boyut kazanmaya başladı. Zira sektör içerisinde çeşitli faaliyetler gösteren Propy, sanal para birimleri ile alım satım işlemlerinin yapılmasına etki edecek.

Para ticaretinin teknolojiye evrimi emlak sektörünü olumlu etkileyecek.

Öncelikle şunu düşünmek gerekiyor; yıllar önce sanal para birimi çok önem kazanacak ve şimdiki değerini katlayacak desek kim inanırdı? Ancak bugün bunlar yaşanıyor. Yıllar önce “ucuz” ve "değersiz" olarak nitelendirilebilecek olan sanal para birimleri günümüzde epey değerli ve üstelik kafa karıştırıcı bir hızla yoluna devam ediyor. 

Hal böyle olunca bu para birimlerinin sadece belirli alanlarda kullanılacağı düşüncesine kapılmak elbette yanlış olacaktır. Bunun yerine daha ileri görüşlü olmak ve kriptolu bir paranın nerelerde kullanılabileceğini düşünerek hareket etmek çok daha yararlı görülebilir. 

Emlak sektörü ve sanal para birimleri

Emlak danışmanları olarak sektörün gelecek yıllarda nasıl bir hal alacağını düşünmek ve bu konuda araştırma yapmak çok önemli. Sektörün hangi yönde ilerleyeceğini kestirerek harekete geçmek, gelecek dönemlerde çok daha kolay bir şekilde başarıya ulaşmayı sağlayacaktır. Bu nedenle Propy sistemini iyi tanımak ve sanal para birimlerinin emlak sektöründe yaygınlaşabileceğini ve ödeme sistemlerinde yaşanan bu teknolojik gelişmelerin önemini çok iyi anlamamız gerekiyor. 

Emlak sektöründeki en önemli sorunlardan biri olan para transferinin kripto para sistemleri ile güvenli hale gelmesi, tüm dünyada emlak alım-satım işlemlerinin sayısını artıracağına işaret ediyor. 

Bay yıkıcı yenilik Uber iş dünyasının korkulu rüyası. Acaba sıra kimde?

Bay yıkıcı yenilik: Uber

Yıkıcı yeniliğin yeni adı olarak adlandırılan, tüm şirketlerin ve iş modellerinin korkulu rüyası olan Uber, aslında emlak sektörü açısından iyi bir örnek teşkil edebilir. Sadece dijital dünyada iş modeli geliştirerek devrim yaratan "bay yıkıcı yenilik" Uber, taksicilik ve ulaşım sektörünün dijital yönde ivme kazanmasını sağladı; neden sanal para birimleri de Uber’in taksiciliğe yön verdiği gibi emlak sektörüne etki etmesin?

Çok yönlü düşünmek her zaman için yararınızadır. Ayrıca şu an mümkün olmayan bir şey, gelecekte de imkansız olacak diye bir kural yok.

 

DİĞER HABER
02 Kasım 2017