"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
SmartShow İle Aynı Evi Aynı Anda Birden Fazla Alıcıya Gösterebilirsiniz

Güncelleme: Sevis hizmet dışı olmuştur. Fakat emlak girişimcileri için iş modelinden yararlanabilir

Her hafta hazırladığımız makaleler arasında mutlaka yeni girişimlerden bahsetmeye özen gösteriyoruz. Çünkü gelişen teknoloji ile birlikte yeni girişimlerin gayrimenkul sektörü için ne kadar önem arz ettiğinin farkındayız. Genelde gayrimenkul teknolojisi, alıcılara ve satıcılara yönelik olur. Ancak bu makalemizde bahsedeceğimiz yeni uygulama, öncelikli olarak gayrimenkul firmalarının işini kolaylaştırıcı bir amaç taşıyor.

Bildiğiniz üzere gayrimenkul alım satım sürecinin bir kısmı da alıcılara evlerin gösterim aşamasıdır. SmartShow, işte sürecin bu aşamasına yönelik müthiş bir kolaylık sağlıyor. Normal şartlarda potansiyel alıcıya ulaştıktan sonra onunla bir görüşme ayarlarsınız ve ayarladığınız saatte araca binerek göstereceğiniz eve gider ve alıcıya evin gösterimini yaparsınız. Alıcı eve göz atarken, siz de bir yandan onu etkileyecek konuşmalar yapmaya çalışırsınız.

SmartShow ise bu süreci tamamen daha ekonomik, daha hızlı ve daha ulaşılabilir hale getiriyor. Nasıl mı?

- SmartShow sitesinden ücretsiz olarak kendinize bir hesap oluşturuyorsunuz.

- Ardından Android veya Apple işletim sistemlerine sahip cihazlardan birine uygulamayı indiriyorsunuz.

- Gösterimini yapmak istediğiniz evin bilgilerini giriyorsunuz.

- Kayıtlı olan alıcılarınıza otomatik olarak ev gösteriminden haberdar olmasını sağlayacak bir e-posta gidiyor.

- Belirlediğiniz saatte davet ettiğiniz alıcılar gösterime katılıyor ve ister telefonunuzla ister akıllı gözlükler aracılığıyla gerçek zamanlı gösterim yapmaya başlıyorsunuz.

- Evin içinde ve dışında dolaşarak ve bir yandan da konuşarak, birden fazla alıcıya aynı anda ev gösterimi yapabiliyor ve anında sorularını cevaplandırabiliyorsunuz.

SmartShow'un Avantajları

- Gösterime dünyanın her yerinden katılım sağlanabiliyor.

Normal bir ev gösteriminde, size yakın olan veya ev ile ciddi şekilde ilgilenen alıcılar ile tek tek grüşme ayarlarınız. SmartShow ise size dünyanın öbür ucundan herhangi bir potansiyel alıcıya canlı olarak evi gösterme imkânı sunuyor.

- Çok daha ekonomik ve zaman tasarrufu sağlayan bir süreç oluşuyor.

Normal bir ev gösteriminde, önce dakikalarca telefonda müzakere etmeniz, görüşme ayarlamanız ve uzaktaki alıcılardan uçak bileti alarak evi görmeye ikna etmeye çalışmanız gerekiyor. Veya onlara göndereceğiniz faydasız birkaç fotoğraf ile evi tanıtmanız gerekiyor. SmartShow ise tüm bu süreçleri ortadan kaldırarak hem zaman hem bütçe tasarrufu yapmanızı sağlıyor.

- İnternet erişimi ve basit kullanıcı arayüzü kolaylık sağlıyor.

Alıcıların ev gösteriminize katılabilmesi için yalnızca internet erişimine sahip olması ve akıllı telefon veya akıllı gözlüğe sahip olması yeterli oluyor. Bu saydığımız imkânlar ise günümüz teknolojisinde artık her kişide bulunan olmazsa olmaz şeyler haline geldiği için alıcıların gözünü korkutmuyor. Ayrıca sistemin kolayca kullanılabilen arayüzü sayesinde alıcılar asla zorluk çekmiyor.

- Ev gösterimine birden fazla potansiyel alıcı davet edilebiliyor.

Her alıcıya tek tek ev gösterimi yapmaktansa SmartShow ile birden fazla alıcıya ve hatta istediğiniz kadar alıcıya aynı anda ev gösterimi yapma imkânınız var. Bu özellik, hem alıcıların birbirleriyle rekabet etmesine hem de sizin zamandan tasarruf etmenize yarıyor.

- Yapılan gösterimler kaydedilip tekrar izlenebiliyor.

Bir evin gösterimini yaptığınızda, bunu kaydedebiliyor ve sonradan alıcıların ihtiyaç duyduğunda tekrar izlemesini sağlayabiliyorsunuz. İstediğiniz kadar kişi ile istediğiniz platform üzerinden bu görüntüleri paylaşabiliyorsunuz. Bu da alıcıların evi unutmamasına ve zihninde taze kalmasına yardımcı oluyor.

SmartShow'un FaceTime Kullanmaktan Farkı Nedir?

Bildiğiniz üzere artık gayrimenkul profesyonelleri, gelişen teknolojiye ayak uydurmak için çabalıyorlar. Bu nedenle kullanılan pek çok araç ve platform var. Bunlardan birisi de FaceTime. Facebook’un yan özellik olarak geliştirdiği bu aracı, gayrimenkul pazarlama seçeneği olarak kullanmak elbette ki akıllıca bir yöntem. Bu anlamda aklınıza SmartShow’un FaceTime’dan ne gibi farklı seçenekler sunduğu sorusu gelebilir. İşte aradaki farklar:

- SmartShow, yalnızca gayrimenkullerin gösterimine özel olarak tasarlanmıştır.

- FaceTime yalnızca iki insan arasında yapılabilirken, SmartShow istediğiniz kadar kişiyle aynı anda çoklu bağlantı kurabilmenizi sağlar.

- Eğer ev gösteriminin yapıldığı yerde internet bağlantısı kesilirse veya hücresel bağlantıda bir sorun çıkarsa, kaydınız devam eder ve internet bağlantısı geldiği anda kaydınız alıcılara anında ulaşır. FaceTime'da ise görüşmeniz internetin gitmesi ile birlikte yok olur.

- SmartShow kayıtları, arada geçen diyaloglar da dahil olmak üzere sonradan tekrar tekrar izlenebilir. FaceTime'da böyle bir kayıt özelliği yoktur.

- SmartShow, düşük ücretli ve gerçek zamanlı sanal turlar yapmanıza imkan tanır.

- SmartShow, akıllı telefonlar üzerinden kullanılabildiği gibi, sanal gözlükler ile birlikte de kullanılabilir.

DİĞER HABER
11 Eylül 2016