"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Tek Kişilik Bir Emlak Şovunu Nereye Kadar Sürdürebilirsiniz?

Artık devir değişiyor diye çoğu kez yazıyoruz. Artık iş dünyasında bireysellik ekip çalışmaları ile yer değiştiriyor. Hele ki rekabetin son derece yüksek ve çekişmeli olduğu gayrimenkul sektöründe meslektaşlar ile bir araya gelmek çok daha fazla önem arz ediyor.

Acaba siz ne durumdasınız?

Harika işler çıkaracak emlak ekibinizi oluşturmaya hazır mısınız? Aşağıda hazırladığımız birkaç madde, buna hazır olup olmadığını görmenizi sağlayacak. Eğer bu maddeler sizde mevcutsa, bir ekip kurmanızın zamanı gelmiş demektir.

Hayali bir asistanınız var veya hayali hissettiren gerçek bir asistanınız var.

Kendinizi kandırmayın. İşinizi yönetmeyi öğrenene kadar bir asistan kiralamak, hiçbir işinize yaramaz. Geçici olarak düşündüğünüz bir yardımcı asistan, sadece hayali bir figür olarak ofisinizde kalır. Ona iş devretmelisiniz.

Mükemmel bir yardımcı ile daimi olarak çalışmak, ekibinizin gelişmesi için atılan doğru adımlardan biridir. Asistanınıza geçici değil, daimi görevler verin. İşletmenizin iniş ve çıkışlarını iyi analiz eden bu asistanı, gelecekteki alıcıların temsilcisi olarak eğitebilirsiniz.

Çalışma alanınız, post-itler, yarım kalan bir kahve fincanı ve mürekkep damlamış peçetelerle dolu.

Evet, biliyoruz. Hepimiz çok zengin ofislere sahip olamayabiliriz. Ama Google’a sahibiz. Tüm dağınıklığınızı Google araçları ile giderebilirsiniz. Google, bu anlamda ekibinizin önemli ve teknolojik bir parçasıdır. Google takvimleri, dokümanlar, e-tablolar ve Google Drive gibi pek çok uygulama, düzenli çalışmanızı sağlayacaktır. Ayrıca Google, sizinle birlikte her yere gidebilir.

Son e-postanız başarılı ve hedefe ulaşmış gibi görünüyor ama çöp kutusuna gidene kadar!

Daha önce bir yanıt alabilmeniz için en az 100 el ilanı dağıtmanız gerektiğini duydunuz mu? İşte e-posta gönderirken de bu bilgi aklınızdan çıkarmayın. E-postalara geri dönüş alabilmek için yüz kere olmasa da en az on kere düzenli e-postalar atmanız gerektiğini bilmelisiniz. Ekip işinde e-postalar çok önemlidir. Bunun için pazar alanınızı iyi analiz edin ve doğru e-posta içerikleri hazırlayın.

Bu haftaki üçüncü alıcı müşteriniz, ilk ev gösteriminden sonra iki evi daha görmek istiyor.

Ev gösteriminizden sonra arabanıza döndüğünüzde eğer bağırmamak için kendinizi zor tutuyorsanız, bir şeyler yanlış gidiyor demektir. Çabalarınızı nasıl eylemlere dönüştürebileceğinizi iyi düşünün. Artık kapı kapı gezmeniz gerekmeyen bir iş yaptığınızın farkına varın.

Gerek Uber olsun gerek sanal turlar ve canlı grup sohbetleri olsun, birçok araçtan faydalanarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Teknolojik araçlar, mutlaka ekibinizin parçası haline gelmeli.

Bir elin nesi var iki elin sesi var.

Google’da “Gün içinde daha fazla saat nasıl bulunur?” diye aratıyorsunuz.

Her gün e-postalarınıza cevap verdikten ve gelişigüzel bir şekilde yarının yapılacaklar listesini hazırladığınızda, aslında geriye kalan yapılacak bir sürü şey daha vardır. Rüyalarınıza giren bu takip meselesi nedir? O an satın almak istemeyen müşteriler için bir planınız var mı? Hangi seçeneklerin ve yöntemlerin sizin işinizi basitleştireceğini önceden hazırlamalısınız. Her duruma hazırlıklı olmalısınız.

Müşteri kazanmak… hepsi bundan ibaret.

Evet, yönlendirmeler üzerine inşa edilmiş mükemmel bir iş yaptınız. Ancak yeni ipuçlarına ulaşmanızı engelleyecek bir dizi engel hep karşınızdadır. Müşteri ağınızı çok iyi tanımalı ve onlar üzerinde nelerin işe yaradığını bilmelisiniz. İşinizi idare edebilmek için kaç tane müşteriye ihtiyacınız olduğunu bilmeniz de çok önemlidir.

Dün o avludaki broşür kutularını dolduracağınıza yemin etmiştiniz.

Çok sayıda müşteriden size gelen e-postalar ve telefonlar, bazen başa çıkılamayacak duruma gelebilir. Bir ekip işine girmeniz gerektiğini düşündüğünüz anlardan biridir. Bir asistan olsa, e-postaları ve sosyal medya mesajlarını sürekli takip etse ne iyi olur, değil mi?

Çoğu emlakçının bahsedip durduğu şu hafta sonu keyfinin nasıl bir şey olduğunu bilmiyorsunuz.

Bir yerlerde ailesi ile birlikte hafta sonu keyfi yapmaya vakit bulabilen emlak profesyonelleri var. Bu profesyoneller ya gerçekten her şeyi hazırlayıp yetişebiliyor ya da iş-hayat dengesini çok iyi oturtmuşlar. Teknoloji, bunu mümkün kılan şeydir. İşletmeniz için en iyi sistemi seçmek ve doğru insanlarla bir araya gelmek sizin elinizdedir.

DİĞER HABER
03 Mart 2017