"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Video E-postaları ile Müşteri Etkileşimini Arttırabilirsiniz

Gönderdiğiniz e-postalara beklediğiniz katılımı alabiliyor musunuz? Eğer cevabınız hayırsa video olanaklarını kontrol etmenizin tam zamanı! Hiç en iyi emlak pazarlama fikirlerinin diğer emlak profesyonelleri tarafından ele geçirildiğini hissediyor musunuz? Cevabınız evetse bir yenilik yapmaya ihtiyacınız var!

Daha önce müşterilerin ev alma veya satma sürecine yardımcı olmak için onlara nasıl yardımcı olabileceğinizi soran basit bir e-posta göndermeniz yeterli oluyordu. Potansiyel müşteriler bu e-postalara cevap verebiliyordu. Ama artık e-postalarınızı daha az sayıda kişi açıyor. Daha az cevap veren çıkıyor.

Soracağımız soru şudur: E-postalarınıza geri dönme oranını eski haline nasıl getirebilirsiniz? İmkânsız olacağını düşünüyorsunuz ama değil. Sadece yazmayı bırakmanız ve utangaçlığınızı üzerinizden atarak kamera karşısına geçmeniz gerekiyor.

Video E-postasına Giriş

Video ile e-postanın birleşimi ortaya mükemmel bir pazarlama aracı çıkarıyor. İletişim hassas bir çizgidir. İnsanlar, emlak işi için başvurduğu profesyonellerin onlarla iletişim kurmasını istiyorlar. Ama aynı zamanda gereğinden fazla rahatsız edilmeyi de istemiyorlar.

Örneğin müşteriler otomatik mesajlardan ve otomatik e-postalardan hiç memnun olmuyorlar. İşte bu nedenle video çok güçlüdür. Video, iletişimi daha insancıllaştırır ve kişiselleştirir. İletmek istediğiniz mesajı kısa ve öz şekilde onları yansıtmanızı sağlar.

Video E-postalarından Alınan Sonuçlar

Emlak pazarlamacıları, genellikle e-postalarının başarılı olup olmadığını anlamak için gönderdikleri e-postaların açılıp açılmadığına bakarlar. Bunun için e-posta açılma oranına bakarlar ve “Vay be! İnsanlar e-postalarımız ile ilgileniyorlar.” diye düşünürler.

Bu bakış açısının yanlış olduğunu size direkt olarak söyleyebiliriz. Çünkü e-posta açılma oranınızın yüksek olması, sadece konu başlığınızın ilgi çekici olması nedeniyle e-postanızı açtıklarını gösterir. Bu, potansiyel müşterinin gerçek bir etkileşim içine girdiği anlamına gelmez.

Asıl önemli olan tıklama oranı ve yanıtlama oranıdır. Yani insanlar, e-postanızı açtıktan sonra içeriğinizde bulunan bir linke tıklıyor mu veya yanıtlama kısmına tıklayarak size cevap yazıyor mu? Sonuç olarak siz, potansiyel gördüğünüz müşterileri emlak alışverişi yapmaya ikna etmek için bu e-postaları gönderiyorsunuz. Hedefinize ulaşabiliyor musunuz? Asıl olan budur. O zaman eğer e-postayı açtıktan sonra hiçbir şey olmuyorsa, iş üretmiyorsunuz demektir.

Video, bu durumu tersine çeviriyor. Başarılı video e-postası hazırlama araçlarından biri olan BombBomb’un düzenlemiş olduğu bir anketten bahsetmek istiyoruz. Bu anketin sonuçlarına göre geleneksel e-postalara kıyasla video e-postalarının başarı yüzdesi aşağıdaki gibidir:

Yanıtlama oranında %81 artış

Tıklama oranında %87 artış

Satış dönüşümlerinde %60 artış

Referans üretiminde %56 artış

Gayrimenkul sektöründe video e-postaları, sizi istediğiniz sonuçlara götürür.

İyi Bir Video Nasıl Çekilir?

İyi bir video üretmek için illaki ileri teknolojiye sahip olmanız gerekmiyor. Günümüzde iPhone’ların inanılmaz kamera özellikleri var. Bilgisayarların dahili kameraları da aynı şekilde kaliteli çekimler yapabiliyor. İhtiyacınız olan tek şey, nihai olarak profesyonel bir bakış açısını karşıdakilere yansıtacak bir konsepttir.

İşte bazı temel ipuçları:

- Dikey Videolar Çekmeyin – Artık geniş ekranlı bir dünyada yaşıyoruz. Bu nedenle asla telefonunuzu dikey tutarak video kaydetmeyin. Her zaman için yatay çekin.

- İyi Aydınlatma Kullanın – Yanlış bir ışık, yüzünüze gölgeler düşürebilir veya yüzünüzün sapsarı görünmesine neden olabilir. Eğer ortamdaki ışık iyi değilse pencereleri açarak içeriye doğal ışık girmesini sağlayın.

- Enerjik Konuşun – Eğer siz enerjik bir ses tonu ile video çekerseniz, bu his karşıdaki kişiye mutlaka geçecektir. Sizin enerjiniz nasıl olursa, izleyen de sizden o enerjiyi alır.

- Gevelemeyin – Bir şeyi anlatırken duraksadığınız zaman “Ee, Iı” gibi sesler çıkarmamaya gayret edin. İzleyenler sizi dinlerken pürüzsüz bir şekilde sizi takip edebilmeliler.

- Kafa Çekimi Yapın – İzleyenlerin sizi tamamen görmesine gerek yok. Omuzdan yukarısı olacak şekilde bir çekim yapabilirsiniz. Ama sadece koca bir kafa görünecek şekilde de ayarlamayın.

DİĞER HABER
06 Şubat 2020