"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
WEB 101: Emlak Web Sitelerinde Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

Ev satın alanların tahmini yüzde 90'ının çevrimiçi ev araması yaptığı göz önüne alındığında, Web'deki varlığınızı güçlendirmek için 2022'nin ilk haftasını kullanmak akıllıca olur. Emlak web sitenize mutlaka eklemeniz gereken altı şeyi (ve kaçınılması gereken üç şeyi) keşfetmek için bir dakikanızı ayırın.

Bu arada yeni yılda siteniz yenileniyor mu?

6 olmazsa olmaz

İletişim Bilgileri: Adınız, telefon numaranız, e-posta veya iletişim formunuz ve sosyal medya hesaplarınıza bağlantılar her sayfada görünmelidir. Sol veya sağ kenar boşlukları bunun için mükemmeldir.

“Hakkında” Sayfası: Bu, potansiyel müşterilerinizin bir aracı veya aracı kurum olarak ne hakkında hizmet verdiğinizi bilinmesi sağlanmalıdır. Neden emlak işine girdiniz? Belirli satış türlerinde uzman mısınız? Sizi bölgenizdeki diğer profesyonellerden ayıran her şeyi ekleyin.

Listeler: Sitenizin ziyaretçileri öncelikle portföyünüzü görmek ister. Portföyünüzün, Ana sayfanızda görünmesine ve kolayca erişilebilir olduklarından emin olun.

Satıcı Bilgileri: Satıcılar, sizi emlakçıları olarak seçerlerse onlar için ne yapacağınızı bilmek isterler. Bu, potansiyel müşterilerin işleme getireceğiniz değeri görebilmeleri için satıcı hizmetleri listenizi eklemek için mükemmel bir fırsattır.

Alıcı Bilgileri: Alıcılara özel olanlar (yatırımcılar) hariç, satıcılarla aynı hizmetleri sunun. Onlara hayallerindeki evi bulurken nasıl yardımcı olacağınızı söyleyin.

Fotoğraflar: Kendinizin ve ilanlarınızın yüksek kaliteli fotoğraflarını eklediğinizden emin olun. Araştırmalar, 16 veya daha fazla fotoğraf içeren listelerin, daha az resim içeren listelerden daha iyi performans gösterdiğini göstermiştir.

How long should it take to put your house on the market?, All things  property, under OneRoof

Bonus puanlar

Niş Bilgi: Bu sizi unutulmaz kılan şeydir. Kendinizi belirli bir bölge veya lüks konut alanında uzman olarak gösterme fırsatını kaçırmayın.

Görüşler: Yelp ve Amazon gibi siteler bize bir şey öğrettiyse, o da insanların referansları ve incelemeleri okumayı sevdikleridir. Geçmişteki müşterileriniz sizin hakkınızda ne söylüyor? Müşterilerinizin fotoğraflarını yeni evlerinin önüne koyabilirseniz ekstra puan toplamış olursunuz.

How to Create a Real Estate Website (4 Steps) - DreamHost

Gereken 3 Şey

Her Şeyi Otomatik Oynat: Ziyaretçilerinizi sitenize ilk geldiklerinde gürültü veya görsellerle bombardımana tutmayın. Ziyaretçilerin medyanızla ne zaman etkileşim kuracaklarını seçmelerine izin verin.

Uzun (veya geniş) Sayfalar: Bunu daha önce duydunuz, önemli içeriği ekranın üst kısmında tutun; web sayfasının dikey veya yatay olarak kaydırılmadan görünen kısmı. İnsanlar ilginç ve faydalı içerikler okumak için kaydırma yapacaklardır. İçerikleriniz güncel ve özgün olmalı. 

Bozuk Bağlantılar: Süresi dolan bağlantılar için sitenizi altı ayda bir kontrol edin. Kullanıcılar için bozuk bağlantılardan daha sinir bozucu bir şey yoktur. Ayrıca arama motoru sıralamalarınız için de zararlıdırlar.

DİĞER HABER
21 Aralık 2021