"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
WeWork'ün Eski Ceo'su Yeni Konut Girişimine 350 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Ünlü girişim sermayesi şirketi Andreessen Horowitz yaptığı açıklamada, Adam Neumann’ın Flow adlı yeni konut gayrimenkul şirketine yatırım yapmayı planladığını duyurdu.

Neumann, ortak çalışma alanı şirketi WeWork’un kurucusu ve eski CEO’su, ancak şirketin halka açılma planlarını boşa çıkardıktan sonra 2019′da ayrıldı. 

Andreessen Horowitz bir blog yazısında Neumann’ın WeWork’taki ofis deneyimini yeniden tasarlama çabalarının “genellikle takdir edilmediğini” ve firmanın ”öğrenilen derslerden büyüyerek tekrar kurucuların geçmiş başarıları üzerine inşa ettiğini görmeyi” sevdiğini söyledi.

Flow’un web sitesi şirket hakkında pek fazla ayrıntı sunmuyor, ancak 2023′te piyasaya sürülmesinin beklendiğini söylüyor. The New York Times’a göre Flow, “etkili bir şekilde ev sahiplerinin mülkleri için ekip oluşturabilecekleri bir hizmettir, tıpkı bir mal sahibinin yaptığı gibi bir otel, mülkü işletmek için markalı bir otel zinciri ile sözleşme yapabilir.” New York Times, Andreesen Horowitz’in Flow’a yaklaşık 350 milyon dolar yatırım yaptığını söyledi.

Andreesen Horowitz, Flow’un insanların yaşam alanlarını satın almaları için yeni bir yol sağlayabileceğini öne sürüyor, ancak bunun kendi başına bir kira modeli yoluyla olup olmadığı belirsiz. Andreessen Horowitz’in kurucu ortağı ve genel ortağı Marc, “Ev sahipliğine sınırlı erişimin eşitsizlik ve kaygının ardındaki itici güç olmaya devam ettiği, kiracılara güvenlik, topluluk hissi ve gerçek mülkiyetin toplumumuz için dönüştürücü bir gücü olduğu bir dünyada mutlu olabiliriz.” bir blog yazısında yazdı.

“WeWork’ten bu yana ilk girişimi için Adam’ın, fiziksel alanlarını dönüştürerek ve insanların en çok zaman geçirdikleri topluluklar, yani evleri inşa ederek insanları birbirine bağlama temasına geri dönmesinin doğal olduğunu düşünüyoruz.”

Andreessen, “Bu projenin kapsamı ve amacı bizi heyecanlandırıyor” dedi. “Vizyon veya hırstan yoksun değil, ancak yalnızca bu kadar yüksek hedefleri olan projeler dünyayı değiştirme şansına sahip.”

DİĞER HABER
16 Ağustos 2022