"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Youtube: Etkili Emlak Pazarlama Kanalınız

Emlak profesyonellerinin her zaman etkin pazarlama araçlarına odaklanmaları gerekir. Motive olmuş satıcılar, iyi kiracılar ve özel yatırımcılar bulabilmek, toplu alıcı listeleri oluşturabilmek ve en son olarak da ellerindeki gayrimenkulleri satabilmek için emlak uzmanlarının pazarlama yapmaları gerekir.

Pazarlama çabanızın aynı bir lazer gibi odaklanmış olması gerekir; izleyicileriniz için güçlü mesejlar vermeli ve çok sayıda kişiye ulaşmalıdır.  

Eğer YouTube sadece eğlence aracı olarak görüyorsanız profesyonelliğinizi bir kez daha sorgulayın. size bir video ile milyonlara ulaşabilecek sözler söyleme imkânı tanır.

Eğer bir resim binlerce kelime değerindeyse o zaman bir video milyonlarca kelime değerindedir. İşte YouTube ile milyonlarca kelime değerindeki bir mesajı bir video ile birkaç dakikada milyonlarca insana ulaştırabilirsiniz.

YouTube  2005 Mayıs ayından beri hayatımızda. Bugün çoğumuz bu internet sitesini günlük hayatımızda belki birkaç defa kullanmaktayız. 2015 yıl dönümünde Youtube müthiş istatistiklerini paylaşmış;

  • Siteye her bir dakikada 72 saatlik video yüklenmektedir.
  • Site üzerinden her ay 3 milyar saat izleme yapılmaktadır.
  • 2011 yılında 1 trilyon üzeri seyir olmuştur.
  • Her gün Facebook üzerinden 500 yıllık video izlenmektedir.
  • Her bir dakika Twitter’da 700 video paylaşılmaktadır.  

Ne müthiş rakamlar değil mi? Emlak profesyonelleri için ne kadar büyük bir pazarlama fırsatı olduğunu düşünün. YouTube’un pazarlama potansiyeli çok etkileyicidir. Pazarlama çabalarının planlanması ve bu planlamalar sırasında YouTube’un göz ardı edilmemesi gerekir.

Şimdi YouTube’un emlak profesyonelleri tarafından reklam aracı olarak kullanılabileceği 3 yönteme bir göz atalım.

Bir YouTube Kanalı Kurmak

YouTube’da bir kişisel kanal açmak hem hızlı hem de kolay bir yöntem. Kanalınızı kendi seçtiğiniz renklerinizle, promosyon metinlerinizle ya da kendiniz seçip yüklediğiniz videolar ile kişisel bir hale getirebilirsiniz. Bu kanallar lazer gibi kullanılmalı, çoklu kanallar çoklu amaçlar için kullanılabilir. Örneğin toplu satın alım yapmak isteyen müşterilere ulaşmak için bir kanal açmak isteyebilir, özel yatırımcılar için farklı bir kanal açabilir ya da kiralık evleriniz için üçüncü bir kanal açmayı düşünebilirsiniz.

Mesajınızı İletmek

YouTube kanalları için bir pazarlama planınız olduğunu varsayalım, içerik olarak ne sağlayabilirsiniz? Bugün neredeyse bütün akıllı telefonların kameraları var ve bunların hemen hemen hepsi video çekebiliyor. Ayrıca kolay video kurgulamak için de programlar bulmak artık mümkün. Kendi videonuzu çekin, kurgulayarak onu YouTube’a yükleyebilirsiniz.

Gayrimenkulünüzü Gösterin: Potansiyel müşteri adaylarınıza göstermek üzere elinizdeki satılık ya da kiralık evin kısa bir videosunu çekin. Evin içini ve dışını, çevresini çektiğinizden emin olun. Yakınındaki okul, park gibi yerleri videonuzda gösterin. İzleyen kişi için ev ve çevresinin anlık görüntüsünü göstermeye çalışın.

Videonuzu çekmeye havanın güzel olduğu bir günde başlayabilirsiniz. Işıkları açın ve evin kendini göstermesine izin verin. Hiçbir zaman iki ev aynı olamaz; bu nedenle alıcılar için evle ilgili her alanı çekmeye çalışın. Odanın köşesinden çekim yapın, evin güzel hatlarının ortaya çıkabilmesi için dışarıdan doğal ışığın geldiğinden emin olun.

Eğer arka fonda konuşmak istiyorsanız, konuşmayı kısa tutun,  doğrudan ve hedefe odaklanmaya özen gösterin. Videonun sonuna isminizi ve iletişim numaranızı bırakmayı unutmayın. İzleyicilere detaylı bilgi için internet sitenize girme opsiyonu tanıyın.

Fark yaratmak istiyorsanız satın aldığınız evlerin yenileme öncesi ve sonrası videolarını çekmeyi göz önünde bulundurabilirsiniz. Bu potansiyel iş ortaklarınıza ve müşterilerinize yatırım yapmak için gerekli deneyime sahip olduğunuzu kanıtlayacaktır.

Eğer satıcılara(mal sahibi) ulaşıyorsanız, hizmetlerinizi anlatan ve daha önce evlerini sattığınız kişilerin hakkınızdaki görüşlerini içeren kısa bir video kullanabilirsiniz. Bu gelecekte müşteriniz olabilecek potansiyel satıcıların sizin hizmetlerinizi ve onlara nasıl yardım edeceğinizi görmelerini sağlayacaktır.

Mesajınızı Öne Çıkarın

Şimdi bir YouTube kanalı kurdunuz ve içerine hizmetlerinizi anlatan bazı güzel videolar koydunuz. Sırada bazı kolay adımlarla videolarınızı ön plana çıkarmak var.

Başlık, Açıklama ve Metin İçeriği: Videonuzu yüklerken iyi bir video açıklaması kullanın ve açıklama alanına mümkün olduğu kadar çok açıklama eklemeye çalışın. Aynı zamanda ilgili taglar (anahtar kelimeler) da ekleyin. Taglar sizin içeriğinizin internet ortamında daha kolay bulunmasını sağlayacaktır. Video içeriğiniz ile uygun taglar kullanmaya özen gösterin. Evin adresini, evin özelliklerini ve video anlatımını öne çıkarak taglar kullanmaya çalışın.

İlave açıklamalar: İlave açıklamalar, izleyiciler videoyu izlerken onlarla doğrudan konuşur gibi yapılan açıklamalardır. YouTube videonuza bu ilave açıklamaları koymanıza izin verir. Metin açıklamalarınız videonun ne gösterdiğini anlatabilir ya da internet sitenizi öne çıkarabilir veya izleyicinin videoda gösterilen evle ilgili sizi arayabilmesi için iletişim bilgilerinizi paylaşmanıza fırsat verir.  

Linkler: Eğer gayrimenkullerinizi kendi siteniz dışında bir emlak sitesi üzerinden de pazarlıyorsanız bu siteye de videonuzun linkini de ekleyebilirsiniz. Örneğin pazarlanan evin yanında “Bu evin YouTube videosunu görmek isterseniz ekli linke tıklayabilirsiniz” gibi promosyonel bir cümle ile müşterileri diğer site üzerinden de kendi videonuza yönlendirebilirsiniz. Böylece videonuza gelecek olan trafiği artırmış olursunuz.

Asla pazarlama yapmayı bırakmayın! Bu her emlak profesyonelinin planlarında anahtar rol oynamaktadır. YouTube pazarlama için büyük fırsatlar sunarken; alıcı, satıcı, yatırımcı ve kiracılara ulaşmanın maliyetsiz ve en etkin yolu olarak emlak profesyonelleri için gelecek vaat ediyor.

DİĞER HABER
26 Şubat 2016