"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
2022 Gayrimenkul Pazarlama Rehberi

Yeni Yıl artık çok yakında ve emlak profesyonellerinin gelecek için hazırlıklı olmaları gerekiyor. Önceki yıl alıcı talebi ve satış fiyatlarının yakın zamanda herhangi bir dengelenme belirtisi göstermemesi nedeniyle 2022 yılı güçlü bir satıcı pazarı olmaya devam edecek gibi görünüyor (Tabi ki Rusya-Ukrayna savaşı çıkmazsa).

Burada rol oynayan birkaç faktör var, özellikle de son derece yüksek kredi faiz oranlarıyla birleşen mülk kıtlığı ve ev fiyatlarındaki artış tahminleri ile birlikte, önümüzdeki 12 aylık faaliyet için hazır olduğunuzdan emin olmanın tam zamanı.

Bu nedenle, 2022 yılı için emlak pazarlamasına yönelik bu kısa ama kapsamlı kılavuzu oluşturduk.

Alıcılarla Çalışma Stratejileri

İyi bir emlakçı, alıcıların savunucusudur ve onlara yeni evleri için en iyi fiyatı almaktan daha fazla şekilde yardımcı olur. Bu amaçla, alıcılarla çalışan emlak profesyonellerinin kendilerini ve müşterilerini olumlu bir şekilde konumlandırmak için birçok şeyi akıllarında tutmaları gerekir. Bu, özellikle olası mülkler hakkında bilgi almak için satıcının danışmanıyla iletişime geçtiğinizde birçok şekilde ortaya çıkabilir. Satıcı danışmanlarının bir satışın gerçekleşmesi üzerinde önemli etkisi vardır, bu nedenle araştırmanızı önceden yaptığınızdan emin olun. Listeleme danışmanlarından size ilan sitelerinde kolayca bulabileceğiniz bilgileri sağlamaktan sorumlu kılmak, bir ilişki başlatmak için kötü bir yoldur.

Moving Parts: Pandemic Reshuffles Hot and Cold Housing Markets — RISMedia
Pandemili bir dünyada emlakçı olmak...

Listeleme (satış) danışmanıyla konuşurken, onları olumsuz yorumlayabilecekleri sorularla biberleyerek doğrudan en baştan yanlış şekilde ovmadığınızdan emin olun. Mahallede ne gibi sorunlar olduğunu sormak veya mülkteki kusurları belirtmek, kendinizi diğer teklif sahiplerinden olumsuz bir şekilde ayırmanın harika bir yoludur. Bunun yerine, hem alıcılarınızın hem de satıcıların anlaşma şansını artırmasına yardımcı olacak yararlı, açık uçlu sorular sormaya odaklanın. Satıcının satışla ilgili herhangi bir özel durumu olup olmadığını sormak gibi, fiyatın ötesinde olası bir satışın başka hangi yönlerinin satıcı için çekici olacağını sormak bunun mükemmel bir örneğidir. 

Son olarak, bu düşündüğünüzden daha önemli bir konu, ancak alıcılarınızın gösteri sırasında evi açıkça değerlendirmediğinden, yüksek sesle fikirlerini beyan etmediğinden emin olun. Mülk hakkında önceden yapılan olumsuz yorumlar, kulak misafiri olunduğu takdirde, genellikle alıcılarınızın değerlendirme dışı kalmasına neden olabilir. Bunun yerine, müşterilerinizin sessizce not almasını sağlayın ve ardından izlenimlerini sizinle özel bir ortamda, ofisinizde veya telefonda değerlendirin. Bu kulağa paranoyak ve gereksiz gelebilir, ancak göze batmayan bir web kamerasının (ses kaydedici özelliğine sahip) gizli bir yere kurulmasının her zamankinden daha kolay olduğu modern bir dünyada, onları dinlemek artık çok kolay.

What the protests mean for Hong Kong homeowners | Financial Times
Emlak piyasasının çöküşü: Salgınlar, doğal afetler ve savaşlar...

Satıcılarla Çalışma Stratejileri

Alıcılarla çalışmak elbette denklemin sadece bir parçası. Satıcıların taşınmasına yardımcı olmak, aynı zamanda emlakçıların yaptığı işin ayrılmaz bir parçasıdır ve 2022'ye giren emlakçıların, satıcı pazarında bile her zaman olduğu kadar sıkı çalışması gerekiyor. Kendi satıcılarınızın mülkleri için planlarını etkileyen piyasa trendlerini daha kolay tespit edebilmek için o piyasayı her gün düzenli olarak izlemeniz gerekir. Fiyatlar yükseliyorsa, masada para bırakma riskiniz vardır; Aynı hesap tarafından, çoğu listede indirimli fiyatlar gösteriliyorsa, rekabetçi kalabilmek için talep ettiğiniz fiyatı düşürmenin zamanı gelmiş olabilir.

İşinizin, bir ev satma eylemini olabildiğince kolay ve stressiz hale getirmek olduğunu unutmayın. Karşılaştığımız tüm farklı sorunlar nedeniyle bu, bugün büyük bir zorluktur. İstikrarsız bir ekonomi ve henüz ortadan kaldırılmamış büyük bir pandemi tehdidi, herhangi bir satıcının üzülmesine ve paniğe kapılmasına fazlasıyla yetiyor. Yine de bu duygusal zamanlarda profesyonel olmanız gerekiyor. Satıcılar için anlaşmalar yaparken, dengeli olun ve her zaman profesyonel tavrınızı koruyun. Evet, hem satıcıların hem de çevrenizdeki dünyanın davranışlarından satıcınız kadar siz de tükenmiş hissediyor olabilirsiniz, ancak mülkleri için en iyi teklifi aldığınızdan emin olmak için satıcılarınıza tüm dikkatinizi vermek zorundasınız.

Is now the right time to buy property in London? | Financial Times
Krizler emlak piyasasında fırsatları çoğaltır.

Evrensel Stratejiler

Son olarak, ister alıcılarla ister satıcılarla çalışıyor olun, farkında olmanız gereken gayrimenkul pazarlama stratejilerine bir göz atalım. Günümüzün en büyük ve en önemli faktörlerinden biri, gayrimenkul sektörüne yardımcı olmak için yeni teknolojilerin nasıl kullanıldığıdır. Ücretsiz Sanal tur teknolojisi, pandemi endişeleri sayesinde son bir yılda özellikle önemli hale geldi ve bu eğilimin 2022'ye kadar değişmesi pek olası değil. Bu teknolojileri anlamak ve nasıl kullanılacağını bilmek, her iki müşterinize de yeteneklerinizi sunabilmek anlamına geliyor.

Yeni veya mevcut teknolojilerin bu şekilde kullanılması burada da bitmiyor. Dünyamız giderek daha fazla birbirine bağlı ve bu, sosyal medya pazarlamasının 2022 için herhangi bir emlak pazarlama planının önemli bir bileşeni olduğu anlamına geliyor. Emlak danışmanlığı için oluşturduğunuz Instagram sayfası gibi mevcut sosyal medya araçlarını tam olarak kullanmak, özellikle yeni alıcılar ve satıcılar çekmek için harikalar yaratabilir (emlak gönderilerinize, resimlerinize ve videolarınıza profesyonel bir görünüm ve his sağlarsınız).

Sosyal medya, aynı zamanda, ham verilerden daha az somut olan yollarla da piyasaya göz kulak olmanın yenilikçi bir yoludur. Alıcılar ve satıcılar arasındaki duyarlılık, satış verileri kadar ölçülebilir olmayabilir, ancak pazar sağlığını ölçmek için aynı derecede önemlidir!

Eight Expert Predictions About Housing Supply This Year | Money
Siyah Kuğu: Kimse geleceği bilemez...

Önümüzdeki Yıl Hakkında Son Söz

2022 hızla yaklaşıyor ve şimdi gelecek için ciddi bir şekilde hazırlanmaya başlama zamanı. Her zaman olduğu gibi, bu öneriler endüstrinin ileriye dönük beklenen eğilimlerine dayanmaktadır, ancak işlerin böyle yürüyeceğine dair hiçbir zaman kesin bir garanti yoktur.

Çevik olun, kulağınızı, gözünüzü piyasanızda tutun ve geleceğin getireceği şeylere hazırlıklı olun. Hızla değişen pazarlar için her zaman en iyi strateji pazarlama gücünüz olacaktır!

DİĞER HABER
28 Aralık 2021