"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Gayrimenkul Danışmanlarının Sabah Rutinleri

Her sabah; uyandığınızda alarmı erteleyip biraz daha uyuyor, yatakta e-maillere yüzeysel göz gezdiriyor, ofisinize apar topar yetişiyor, kaos içindeki koşturmacada güne sakin başlayamamaktan pişmanlık mı duyuyorsunuz? Eğer durum böyleyse alanında uzman ve üretken olmayı başarabilen gayrimenkul danışmanlarından birkaç ipucunu hayatınıza uyarlayabilirsiniz.

Psikologlara göre sabah rutinini uygulamak hayatınızı 10 kat daha kaliteli hale getireceğini ve sabah rutininin size yardımcı olabileceğini söylüyor.

Peki ya işinizde bir değişiklik yarattığını düşünmezseniz? En kötü haliyle gün içinde sağlıklı, mutlu ve az stresli olacaksınız. Yaşadığınız yoğun çalışma temposu arasında söylediklerimiz imkansız gibi görünebilir ancak kulağa hoş geliyor değil mi? Bu yazımız yeni yıla hazırlanırken hayatınızda yapmak istediğiniz değişiklikler için bir adım olabilir. Değişiklik yapmak istiyorsanız 4 danışmanın sabah rutinine bir göz atın.

Sportmen koç.

Tom Ferry'nin Sabah Rutini

Emlakbroker.com'da yazılarına yer verdiğimiz Tom Ferry bir emlak danışmanı değil. Ancak danışmanlık konusunda binlerce kişiyi eğitmiş dünyanın en iyi emlak koçu olarak iyi bir tanınırlığa sahip.

Tom, hayatında bir amaç edinmiş ve bu amaçtan kendinize pay çıkarabileceğinize emin olabilirsiniz. Bu amaç; “İnsanların başarısına neden olan şeyleri merak etmek”. Ne de olsa her merak bir bilginin tohumudur. Tom, her sabah güne nasıl başladığını şu şekilde anlatıyor;

“Benim için verimli bir gün, bir gece öncesinden başlıyor. 21:00-22:00 saatleri aralığında uyuyorum ve 8 saat olacak şekilde uyumaya özen gösteriyorum. Sabahın erken saatlerinde, saat 4:30 ile 5:30 arasında uyanıyorum. Kalktığımda bir protein içeceği ve besin takviyeleri alırım. Ardından spor salonuna gidiyorum. Antrenman öncesi 10-15 dk kadar esneme ve ısınma hareketleri yapıyorum. Antrenmanımı tamamladıktan sonra eşime kahve almak için Starbucks’a doğru yol alırım.

Araba sürerken ve evin içinde olduğum vakitlerde motivasyon kaynağı olan bir şeyler açarım veya müzik dinlerim. İşe gitmeye hazırlandığımda işler ciddileşir. Hedeflerim beni bekler. Podcast, sesli kitap veya ilgimi çeken farklı şeyler dinlerim aynı zamanda. Bütün bu uğraşlarım bana yeni şeyler öğretiyor çünkü. Hazırlanmaya devam ederken minnettar olduğum şeyleri düşünürüm.

Bütün mesele fiziksel olarak hazır olmak değil yeni başlayan gün için zihinsel olarak da hazır olmaktır. Gün boyu gireceğin toplantılar hakkında düşünürüm, senaryolar oluşturarak verebileceğim tepkileri önceden hazırlamaya çalışırım. Kendime daima bu işleri nasıl yapacağımızı sorarım. Bütün bu hazırlıkları sabah yapıyorum, bu yüzden ofise gittiğimde OYUN BAŞLIYOR!”

Yoğun ve planlı Barbara.

Barbara Corcoran'ın Sabah Rutini

Birçok kişi için Barbara Corcoran’ın tanıtılmasına gerek olmayabilir çünkü o, ilk gayrimenkul firmasını henüz hayatın başındayken (20 yaşında) kurdu ve New York’un en başarılı firmaları arasına yükseltip 66 milyon dolara satmıştı, bu da sektörün başarılı isimleri arasında anılmasına neden olan bir olaydı. Barbara, sabah rutinini herkesin hayatına uyarlayabilmesi için kısaca şu şekilde anlatıyor;

“Geceleri yapamadığım işleri yapıyorum, gün içinde yapamadığım uğraşlarımı da sonraki güne aktarmak zorunda kalıyorum. Ayrıca seyahat ederken veya ofis dışında olduğumda yapamadığım işler için asistanıma e-mail gönderiyorum.

Yapılması gereken işleri önem derecesine göre sıralıyorum. A, B ve C diye önem dereceleri belirliyorum A; en önemli dereceyi temsil ediyor. Bu listedeki işler işimi ilerletip para kazandıracak şeyler oluyor genelde. Gün içinde A’nın içinde yer alan görevlerden sadece ilkini yapabiliyorken en verimli olduğunu düşündüğüm sabah vaktinde ise görevlerimin hepsini yerine getiriyorum. 

Uğraştığım işler hayatımda yüklendiğim yegane sorumluluk olduğu için saygı duyarak bu işi yapıyorum. Teknolojinin getirisi olan çevrim içi listeleri denedim ancak ‘sil’ tuşunun hazzı kağıt üstündeki işaretlemeler kadar haz vermiyor.”

Güneşten önce uyanan danışman.

Ryan Serhant'ın Sabah Rutini

Ryan Serhant, yüksek profilli iş adamları, aktörler ve Victoria’s Secret modelleri gibi müşterilere hitap eden New York City spor salonunun sahibi ve milyon dolarlık bir gayrimenkul danışmanı. Birçok insana hitap edebilmek zorlu bir iş. Gece de çalışmayı sürdüren Ryan Serhant’ın yoğun temposuna rağmen başarıyla işlerin altından kalkabilmesini sağlayan sabah rutini ise şu şekilde gerçekleşiyor;

“04:50’de uyanırım ve sabahın o saatlerinde egzersiz yapmak için spor salonumun yolunu tutarım. Her zaman erken uyanan insanların süper güçleri olduğunu veya deli olduklarını düşünürdüm. Şimdi ise hayatımı başka şekilde düzenlemeyi düşünemiyorum. Saat 06:30’da günümün en zor ve fiziksel olarak yoğun geçen kısmı bitmiş olur. Saat 07:00’da duşumu alırım ve sanırım sabah aktivitemin en uzun olanı bu-saçlarımdan dolayı-. Ardından ofise geçip günüme başlıyorum.”

Ben...

Emlak Broker Danışmanının Sabah Rutini

Biraz da kendimizden bahsetmekte fayda var; Emlak Broker danışmanının sabah rutinini açıklarken aslında çalışma tutkusundan bahsediyor, güne zinde ve stressiz başlama koşulunun sabah rutini edinmekten geçtiğini savunuyoruz. Gayrimenkul danışmanının ülkesi, dili veya iklimi değişse dahi sabah rutinini gerçekleştirmeye engel değildir.

Sorumluluklar ve iş disiplini başarılı olmanın anahtarıdır ayrıca yorucu geçecek güne hazırlık yapmak herkes için gereklidir. Emlak Broker ekibinin danışmanı aynı zamanda editörü olan bendenizin bir sabah rutini yoğun tempoda çalışan herkes gibi şu şekilde gerçekleşmekte;

“Sabahları saat 08:15-08:30’da güne e-maillerimi kontrol etmekle başlarım. Biraz merak biraz da iş aşkı denilebilir. Ardından bloga gelen mesajları okumaya koyulurken (günde 20'den az olmamak kaydıyla cevaplanması gereken mesaj ve mail olduğunu ayrıca belirtelim) kahvemi içip zihnimi şımartırım; gün uzun ve işimi seviyorum!

Ofise gitmeden önce gelen mesajlar ve blog için yazılan içerikleri okurken aklıma takılan noktaları veya daha sonrasında üstünde durmam gereken yerleri not ederim (ofiste buna zamanım olmuyor).  Not yazma işleminden sonra gün içi yapmam gerekenler listesine (Google takvim) bakınırım. Notlarımı, randevularımı ve görev listemde önemli gördüğüm işleri ve toplantıları planlarım. Yoğun bir tempoda geçen günümü  planlayarak yola koyulmak önemli detayları kaçırmamı da engelliyor.

Güne zinde başlamak için muhakkak enerjisi yüksek bir kahvaltı yaparım. Kahvaltımın eksik olması güne eksi puanla başlamama neden olur. Henüz hayatın akmadığı saatlerde (hafta içi üç gün 06:30-07:00) en az 2 km olarak hedeflediğim yürüyüşümü yaparım. Yürüyüş esnasında okuduğum kitaplardan, aklıma takılan içerik yazılarından yeni blog konusu belirlerim. Bizim işimizin keyifli bir parçası da içerik üretmek sonuçta. Geri dönüşlerimin sağlıklı olması için bu düşünceler bulutu işe yarıyor diyebilirim. Temiz hava, güne sağlıklı başladığımın çanlarını çaldığı zaman günüm verimli ve keyifli hal alır. Son olarak ofiste kahvemi alır, günlük rutinimin kazancını verimli çalışmaya dönüştürürüm.

Güne pozitif başlamama sebep olan şeyi merak eden birçok müşterim ve arkadaşım var, ‘steve'in sırrı’ diye esprili bir dille açıklama yapıyorum bazen. Sabah mail okumak veya iş düşünmek birçok insanın keyif almadığı aktivitelerden olabilir ancak; gerçekleştirdiğimiz faaliyetler yoğun tempodaki işine tutkun olanların vazgeçilmez parçasıdır.” 

DİĞER HABER
04 Aralık 2018