"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Emlak Sektörü İçin Chatbot Önerileri

Hedef potansiyel müşterileri elde etmek olunca sohbet robotları gayrimenkul danışmanlarının en iyi dostu hâline gelmeye başladı. Birçok konuda işinizi kolaylaştıran chatbotlar aslında yeni bir sistem sayılmaz fakat özellikle geçen yıl adeta trend oldu.

Yapay zeka teknolojisindeki gelişmeler sayesinde günümüzdeki chatbotlar yeni diyalogları öğrenebiliyor ve sağlanan ek verilerle senkronize olabiliyor. Aynı zamanda giderek kullanımı daha kolay bir hâle geliyorlar.

Ev alıp satın alırken hemen hemen her insanın internete baktığını biliyorsunuz. Fakat hiç kimse kayıt formlarını doldurmakla, iletişim bilgilerini girmekle ya da diğer işlerle meşgul olmayı sevmiyor. Buna rağmen pek çoğu chatbotlarla konuşmaktan sıkılmıyor ve bu sayede sizin elinize de değerli bilgiler geçiyor, potansiyel müşteri adayı da sorularına yanıt alıyor.

Özellikle Facebook Messenger gayrimenkul danışmanları için popüler bir pazarlama aracı hâline gelirken, aylık 1.5 milyardan fazla aktif kullanıcısı var. Raporlara göre Facebook Messenger’la da entegre 100 binin üstünde bot bulunuyor.

Yine istatistikler gösteriyor ki insanların neredeyse yarısı firmalarla telefonla iletişime geçmek yerine mesaj atmayı tercih ediyor. Dolayısıyla chatbotlar belki her işinizi yerine getirmiyor fakat ciddi kolaylık sağlıyor.

İlgili: Chatbot Yazılımları Emlak Sektörünü Nasıl Geliştiriyor?

Emlak Sektörü İçin Chatbot – Yapay Zeka Tavsiyeleri

Structurely – Holmes adlı yapay zeka robotuyla hizmet veren Structurely, tamamen gayrimenkul danışmanları için hazırlandı ve aynı zamanda ücretli sürüme geçmeden önce deneme fırsatınız da var.

X.AI – Toplantılarla ilgilenen bu kişisel chatbot asistanı, zaman ve konum belirleme işinde uzman. Aynı zamanda ajandanızla da sizin yerinize ilgilenebiliyor.

Motion.ai – Kişisel olarak programlanabilen bu robot, emlakçılar ve danışmanlar için işleri epey kolaylaştırıp zamandan tasarruf etmelerini sağlıyor.

Apartment Ocean – Yapay zeka destekli emlak chatbotu Apartment Ocean, arayüzünü istediğiniz gibi kişiselleştirme imkanı veriyor ve potansiyel müşterilerle ilgileniyor.

Facebook Messenger - Dünyaca ünlü sosyal ağın sohbet uygulaması da bu amaçla kullanılabiliyor.

Botisfy – Botisfy’da hem ücretsiz, hem de ücretli servisler bulunurken, sadece beş adımda Facebook Messenger’la entegre şekilde çalışabiliyor.

Chatfuel – Facebook ve Twitter’ın yanı sıra RSS beslemeleriyle de entegre olabilen Chatfuel pek çok kişiselleştirme seçeneği de sunuyor.

DİĞER HABER
09 Şubat 2018