Emlak sektöründe parlamak mı istiyorsunuz? O zaman kemerlerinizi bağlayın, çünkü 28 yaşında 130 milyon dolarlık satışa ulaşan Juan Carlos Barreneche'nin dünyasına dalıyoruz! "Gold Bar Takımı"nın kurucusu Barreneche, Instagram'da 273.000'den fazla takipçiye sahip ve emlak sektöründe ezber bozan bir isim. Hikayesi, sıfırdan zirveye giden, cesaret ve akıllı stratejilerle dolu bir yolculuk.
Emlakbroker.com'un emlak profesyonellerine sunduğu sınırsız faydalı bilgi ve vizyon, sektörde fark yaratmanın temelini oluşturuyor. Makalemizdeki başarı hikayesi, bu yaklaşımın ne kadar etkili olduğunu açıkça gösteriyor. Bu başarı hikayesinde yer alan birçok önemli unsur, Emlakbroker.com'da daha önce detaylı olarak ele alınmış ve takipçilerimizle paylaşılmıştır.
Örneğin, yazıda bahsedilen ekip kurma ve yönetme stratejileri, doğru personeli işe alma ve ekibin verimli çalışmasını sağlama gibi konular, Emlakbroker.com'un daha önce emlak profesyonellerine sunduğu önemli bilgiler arasında yer alıyor. Juan Carlos Barreneche'nin ekibini nasıl kurduğu ve yönettiği, destek personelinin rolü, ve çalışanlara sunulan teşvikler, Emlakbroker.com takipçilerinin daha önce derinlemesine öğrendiği konulardır.
Emlakbroker.com'un vizyonu, emlak danışmanlarının sadece satış odaklı olmaması, aynı zamanda müşterilerine değer katması gerektiği üzerine kuruludur. Bu, yazıda da belirtildiği gibi, müşteri odaklı bir yaklaşım benimsemek ve onların ihtiyaçlarına çözüm üretmek anlamına gelir. Ayrıca, süreklilik ve gelişim de Emlakbroker.com'un önemsediği bir diğer konudur.
Instagram gibi sosyal medya araçlarını etkin bir şekilde kullanmak ve potansiyel ekip üyelerini bulmak da Emlakbroker.com'da daha önce bahsedilen konulardan. Makalemizde belirtildiği gibi, Barreneche'nin Instagram'ı bir işe alım aracı olarak kullanması, Emlakbroker.com'un emlak profesyonellerine sunduğu çağdaş pazarlama ve iletişim stratejilerinin bir örneğidir.
Emlakbroker.com'u takip eden tüm broker ve danışmanlar, bu değerli bilgiler ve vizyon sayesinde işlerinde yeni bakış açıları geliştiriyorlar. Onlara sunulan bu benzersiz bilgiler, vizyonlarını zenginleştiriyor ve sektörde önde olmalarını sağlıyor. Emlakbroker.com, sürekli olarak sunduğu güncel ve değerli bilgilerle, emlak profesyonellerinin başarıya ulaşmalarına katkıda bulunmaya devam ediyor.
Barreneche'nin kariyer yolculuğu, aslında tıp fakültesiyle başlamış. Ameliyat olma hayalleri kurarken, "Gerçekten istediğim bu mu?" sorusuyla karşılaşmış. Finansal özgürlük arayışı onu Robert Kiyosaki'nin "Zengin Baba Yoksul Baba" kitabına yöneltmiş. Bu kitap, onu emlak yatırımlarına yönlendirmiş ve doktor olma hayalinden vazgeçerek emlak lisansı almış. İlk yılında zorluklar yaşamış olsa da, bir mentor ve koç eşliğinde kendini geliştirmiş.
Barreneche, tek başına çalışmak yerine bir takım kurmayı tercih etmiş. Kendi brokerlık şirketini kurmak yerine, eXp gibi bir brokerlık şirketi içinde kendi takımını kurmanın daha mantıklı olduğuna karar vermiş. Böylece, brokerlık şirketi kurmanın maliyetlerinden kaçınmış ve üretkenliğe odaklanmış. İlk günden itibaren doğru kişileri işe almaya önem vermiş: doğru personel, doğru yöneticiler ve doğru takım üyeleri. Şu anda New York, Florida, Atlanta ve Las Vegas'ta takım üyeleri var. Yakında Connecticut ve New Jersey'de de açılacaklar.
Barreneche, ilk başlarda "neredeyse bir emlakçının yapabileceği tüm hataları" yapmış. En büyük hatası, Gary Keller'in tavsiyesine uymaması olmuş: "Asla önce alıcı danışmanı işe alma. İlk iki işe alımın her zaman idari personel olmalı." Alıcı temsilcisini ilk işe almak, kaos yaratmaktan başka bir işe yaramaz; çünkü, sistemleriniz ve araçlarınız hazır değilse, o alıcı temsilcisinin işlem yöneticisi olmak zorunda kalırsınız.
Barreneche'nin takımı şu anda 40 danışman ve 10 destek personelinden oluşuyor. Ayrıca farklı pazarlarda, her biri 5-6 danışmandan oluşan kendi takımları olan genişleme ortakları var. Destek personeli ise şunlardan oluşuyor:
Sanal asistan takımı, sosyal medya hesaplarını yönetiyor, içerik üretiyor ve video prodüksiyonunu yapıyor. Şu anki oran, her dört danışmana bir destek personeli.
Takımın başlangıçta ofis ortamında çalıştığını, ancak pandeminin onları %100 sanal bir ortama geçmeye zorladığını belirtmekte fayda var. Şu anda, sanal ortamın verimliliğinden o kadar memnunlar ki, bir daha ofis ortamına geri dönmeyi düşünmüyorlar.
Barreneche, işe alım için Indeed gibi online araçlar kullanmış olsa da, en büyük başarısı İnstagram'dan gelmiş. #emlak, #emlakdanışmanıve #emlakbrokerı etiketlerini kullanarak potansiyel adayları kolayca buluyor. İyi bir aday bulduğunda, ailesine, arkadaşlarına ve çevresine de ulaşmasını istiyor.
Barreneche'nin işe alım sürecinde aradığı üç temel değer var:
Girişimcilik: Çalışmaya istekli, kendini ortaya koyan insanlar.
Dürüstlük: Hem başkalarına hem de kendilerine karşı dürüst olan insanlar.
Entelektüellik: Kitap okumaya, seminerlere katılmaya ve becerilerini sürekli geliştirmeye istekli insanlar.
Barreneche, mülakatlarda en çok "Beş yıl sonra kendini nerede görüyorsun?" sorusunu kullanıyor. Bu soru, adayın vizyonunu ve hedeflerini anlamasına yardımcı oluyor. "Bir imparatorluk kurmak istiyorum," "Finansal özgür olmak istiyorum" veya "Barreneche ile birlikte çalışarak bu hedeflere ulaşmak istiyorum" gibi cevaplar, adayın takım için uygun olduğunu gösteriyor.
Barreneche, danışmanlarına farklı gelir modelleri sunuyor. Tüm modellerde, masraflar önceden düşülüyor. Masrafları düşürmemek, en maliyetli hatalardan biri olabilir. Danışmanlara %90-%10'a varan paylar sunulsa da, 2018'den beri çalışan birçok danışman "Yin-Yang 50-50" modelini tercih ediyor. Çünkü, Barreneche, %50 pay isteyenlere pazarlamadan markalaşmaya, fotoğrafçılıktan videoya, reklamdan çağrıları yanıtlamaya kadar her şeyi sağlıyor. Ayrıca, danışmanlık ve eğitim de veriyor.
Barreneche, idari personele pozisyonlarına ve deneyimlerine göre rekabetçi ücretler ödüyor. Örneğin, deneyimsiz bir resepsiyonist başlangıç maaşı alırken, 3-5 yıl deneyimli ve takımın ROI'sini artıran biri yıllık 70.000 ila 100.000 dolar kazanabilir. Ayrıca, tüm idari personel, takımın genel üretimine göre teşvik bazlı bir bonus da alıyor. Bu, onları da danışmanlar gibi motive ediyor; çünkü her işlemden pay alıyorlar. Bu yaklaşım, idari personelin elde tutulmasını da kolaylaştırıyor.
Barreneche, son dönemde yeni lisans almış emlakçıların kendisine çokça başvurduğunu belirtiyor. 18-30 yaş arası insanlar, artık emlak sektörünü kariyer olarak görüyorlar. Bunun nedeni, emlakın her yerden çalışma esnekliği sunması, gelir sınırlaması olmaması ve eğlenceli olması. Barreneche'ye göre, yeni danışmanlar ona iki nedenle geliyor:
Barreneche, son iki ayda "tam fiyat veya üzerinde satış yapan" mülk sayısının azaldığını belirtiyor. Açık ev ziyaretlerinde de kalabalıkların azaldığını, alıcıların "bu evi almalıyım" çılgınlığının ortadan kalktığını görüyor. Şu an "limbo" diye adlandırdığı garip bir dönemdeyiz: Fiyatlar hala yüksek, envanter düşük ve alıcılar kenarda bekliyor. Barreneche, fiyatlarda bir düzeltme bekliyor ve bu düzeltmeden sonra "satıldı" tabelalarının tekrar görüleceğini düşünüyor.
Barreneche'nin yeni danışmanlara tavsiyesi, emlak sektörüne neden girdiklerini hatırlamaları: Finansal özgür olmak, başkalarına yardım etmek ve çalışma saatleri üzerinde esnekliğe sahip olmak. Başarılı olunca, birçok danışman haftada 40-60 saat çalışıyor ve müşterileri için tam zamanlı birer çalışana dönüşüyor. Finansal özgür olmak için işinizi iyi yönetmeniz, hedeflerinize daha kolay ve hızlı ulaşmanız ve iş-yaşam dengenizi korumanız gerektiğini unutmayın.